Ucraina riscă să fie exclusă de la Eurovision

© Sputnik / Miroslav RotariEurovision
Eurovision - Sputnik Moldova
Abonare
Ucraina ar putea fi exclusă din concursul Eurovision în cazul în care va continua să împiedice participarea reprezentantului Rusiei

CHIȘINĂU, 30 mart — Sputnik. Președintele Uniunii Europene de Radio și Televiziune, Ingrid Deltenre, a declarat că Ucraina ar putea fi sancționată prin eliminarea temporară a reprezentantului ucrainean din concursul Eurovision.

Motivul este interdicția de acces în Ucraina pe care au impus-o autoritățile de la Kiev pentru o perioadă de 3 ani reprezentantului Rusiei, Iulia Samoilova.

Eurovision - Sputnik Moldova
Societate
Decizie fără precedent în istoria Eurovision

"Regret profund faptul că Eurovisionul este folosit în jocurile politice. Concursul trebuie să bucure milioane de oameni și să ne unească, nu să ne învrăjbească", a declarat Deltenre pentru publicația elvețiană Blick.

Potrivit acesteia, în toată istoria de 60 de ani a concursului muzical nu a existat niciun caz de interzicere a participării unei țări.

Reamintim că Serviciul de Securitate al Ucrainei i-a interzis interpretei Iulia Samoilova intrarea pe teritoriul țării pentru o perioada de trei ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0