Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum e Tanda așa-i și Manda. Soacra lui ”Șalun” va sta după gratii

© AP Photo / Franka BrunsProstitution
Prostitution - Sputnik Moldova
Abonare
Instanța de judecată a condamnat trei femei, dintre care una în vârstă de 76 de ani, care făceau parte din gruparea criminală „Șalun” și practicau proxenetismul.

CHIȘINĂU, 4 mai — Sputnik. Două cetățene ale Republicii Moldova și una a Israelului au fost condamnate pentru organizarea unei grupări criminale, specializată în trafic de copii și proxenetism.

Joi, responsabili din cadrul Procuraturii Generale a RM au comunicat că, în anii 2009 — 2014, inculpatele au recrutat câteva fete, inclusiv minore, pentru practicarea prostituției. ”Afacerea” era organizată într-un apartament de pe strada Drumul Taberei din Capitală.

Locuința era închiriată de către cetățeana Israelului, care este și soacra lui Aleksandr Covali, cunoscut în lumea interlopă cu porecla „Șalun". Acesta era și conducătorul grupării, fiind condamnat în 2010 la 19 ani de închisoare.

Grupare specializată în trafic de fiinţe umane, destructurată de către SIS şi MAI - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cuib al prostituţiei „distrus” de ofiţerii SIS şi MAI

Potrivit schemei deconspirate de oamenii legii, infractorii racolau fete din familii social vulnerabile și le determinau să practice prostituția.

În unele cazuri, victimele erau îndemnate să se prostitueze de către taximetrişti, care le transportau direct în localul închiriat de inculpate.

Pentru faptele săvârșite, cele trei femei (cea mai tânără are 50 de ani, iar cea mai în vârstă — 76) au fost condamnate la câte 12 ani, 5 și, respectiv, 7 ani de închisoare.

Organele de anchetă menționează că, anterior, imobilul respectiv a mai ajuns în vizorul organelor de drept, fiind utilizat în scopuri similare de către grupul criminal condus de Alexandru Covali. Prin hotărâri judecătoreşti, proprietarii au reuşit însă scoaterea bunului imobil de sub sechestru. Procurorii intenționează să conteste decizia dată.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0