Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cuib al prostituţiei „distrus” de ofiţerii SIS şi MAI

© sis.mdGrupare specializată în trafic de fiinţe umane, destructurată de către SIS şi MAI
Grupare specializată în trafic de fiinţe umane, destructurată de către SIS şi MAI - Sputnik Moldova
Abonare
O grupare specializată în trafic de fiinţe umane, care activa în sudul Republicii Moldova, a fost destructurată de către SIS şi MAI.

CHIŞINĂU, 8 aug – Sputnik. Membrii unei grupări criminale transfrontaliere, suspectaţi de recrutare, transportare şi exploatare sexuală a tinerelor, în ţările Uniunii Europene, au fost reţinuţi urmare a unor investigaţii complexe realizate de către Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane.

Una prostituta en un burdel en Hamburgo (archivo) - Sputnik Moldova
Societate
Moldoveanca omorâtă la Moscova ar fi ”furnizat” prostituate deputaților

Suspecţii au fost reţinuţi în oraşul Cahul. Aceştia s-au dovedit a fi 4  cetăţeni străini, cu vârste cuprinse între 22 şi 38 de ani. Persoanele în cauză au fost arestate pentru 30 de zile.

Bărbaţii acţionau în zona de sud a ţării, racolând femei din mediu rural, provenite din familii socialmente vulnerabile, dezorganizate sau supuse violenţei domestice. Până în prezent au fost identificate 5 tinere care au fost exploatate sexual.

Cercetările au stabilit că tinerele erau obligate prin constrângere să practice prostituţia. Suspecţii au obţinut venituri ilicite importante în urma exploatării sexuale a acestora.

Cei patru suspecţi riscă privaţiune de libertate  de până la 15 ani.

Fluxul de știri
0