Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De Ziua Victoriei, la Chișinău, se va desfășura marșul „Regimentului Nemuritor”

© Sputnik / Asatur YesayantsАкция "Бессмертный полк" прошла в Ереване
Акция Бессмертный полк прошла в Ереване - Sputnik Moldova
Abonare
„Regimentul Nemuritor” va trece prin Chișinău de Ziua Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

CHIȘINĂU, 3 mai — Sputnik. Marșul „Regimentul Nemuritor" se va desfășura la Chișinău pe data de 9 mai, de Ziua Victoriei poporului sovietic asupra cotropitorilor germano-fasciști în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Evenimentul este organizat de Comitetul Național „Pobeda".

Бессмертный полк в Кишиневе - Sputnik Moldova
Societate
Ziua Victoriei în Moldova, fără paradă, dar cu multe acţiuni de amploare

Adunarea participanților și formarea coloanei va avea loc de la ora 08:30 până la 09:30, în scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu", a transmis pentru Sputnik Aleksei Popovici, conducătorul comitetului „Pobeda".

Marșul va începe la ora 09:30 și va străbate orașul până la Complexul Memorial „Eternitate", unde va avea loc ceremonia depunerii de flori la Flacăra Eternă și Mormintele Eroilor.

În fruntea coloanei vor păși veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei și cei ai forțelor armate.

Lângă memorial va fi organizată o expoziție de automobile retro, multe datând din timpul celui de Al Doilea Război Mondial și din perioada postbelică, a comunicat corespondentului Sputnik președintele clubului „Avto Retro Tiuning", Vladislav Dumanov.

Молдова празднует 70-летие Победы в Великой Отечественной войне - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ziua Victoriei, cu un program special în Moldova

Acțiunea „Regimentul Nemuritor" (din rusă „Бессмертный полк") a devenit cunoscută după ce în anul 2012, la Tomsk, peste șase mii de persoane au trecut în marș pe strada centrală purtând peste două mii de fotografii-portret ale participanților la Marele Război pentru Apărarea Patriei. În anul 2013 acțiuni cu aceeași denumire s-au desfășurat deja în 120 de orașe din Rusia, întrunind peste o jumătate de milion de participanți. În anul 2014 „Regimentul Nemuritor" a trecut prin 500 de orașe din șapte țări, iar în 2015 marșul s-a desfășurat în 15 țări.

În Republica Moldova acțiunea „Regimentul Nemuritor" a avut loc în 2015. De atunci, se desfășoară anual în nordul republicii, în Găgăuzia, în Transnistria și în alte zone ale țării.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0