Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ziua Victoriei în Moldova, fără paradă, dar cu multe acţiuni de amploare

© Sputnik / Мирослав РотарьБессмертный полк в Кишиневе
Бессмертный полк в Кишиневе - Sputnik Moldova
Abonare
Zeci de mii de oameni adunați în centrul Chișinăului le-au mulțumit veteranilor celui de Al Doilea Război Mondial pentru pace și pentru Victorie.

CHIȘINĂU, 9mai – Sputnik. La Chișinău a avut loc luni un marș în cinstea celei de a 71-a aniversare a Victoriei în Al Doilea Război Mondial. La eveniment au participat mii de oameni, iar coloana s-a întins pe câțiva kilometri – din centrul capitalei până la memorialul ”Eternitate”.

Una dintre acțiunile dedicate aniversării, organizată de PSRM, a fost numită ”Regimentul nemuritor”. Participanții au mers în marș spre memorial purtând în mâini portretele rudelor care au participat la război și au luptat pentru eliberarea patriei. De asemenea participanții au purtat drapele roșii și panglica Sfântul Gheorghe.

Бессмертный полк в Кишиневе - Sputnik Moldova
Societate
”Regimentul nemuritor” la memorialul ”Eternitate”

Un moment emoțional a avut loc la memorialul ”Eternitate” din Chișinău, unde veteranii au eliberat câteva zeci de porumbei albi. Miile de oameni adunați la eveniment i-au salutat și i-au aplaudat pe eroii războiului și le-au mulțumit pentru pace și pentru Victorie.

În centrul Chișinăului a avut loc un motocros, dedicat de asemenea Zilei Victoriei. Câteva sute de motocicliști  au traversat centrul capitalei purtând stindardele evenimentului și panglica Sfântului Gheorghe.

De asemenea, acțiuni dedicate Zilei Victoriei au avut loc în mai multe localități ale Republicii Moldova. La Bălți, Comrat și în alte câteva localități de asemenea a fost organizat marșul ”Regimentului nemuritor”. La Chișinău la ”Regimentul nemuritor” și la Marșul Victoriei au participat zeci de mii.

Primăria orașului Orhei, în colaborare cu administrația raionului, Consiliul republican al veteranilor și Ambasada Rusiei în Moldova au organizat o adevărată sărbătoare pentru locuitorii urbei.

© Sputnik / Мирослав Ротарь"Regimentul nemuritor" la Chişinău
Regimentul nemuritor la Chişinău - Sputnik Moldova
"Regimentul nemuritor" la Chişinău

În timpul celui de Al Doilea Război Mondial în circa 400 de mii de originari din Moldova au luptat în componența Armatei Roșii, iar faptele eroice a 250 de mii dintre ei au fost decorate. De asemenea, mai mult de 20 de băștinași din Moldova au devenit eroi ai Uniunii Sovietice. La ora actuală mai sunt în viață aproximativ 1500 de moldoveni veterani ai celui de Al Doilea Război Mondial.

Fluxul de știri
0