Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incredibil: Vom fi "stimulați" de Guvern să plătim amenzi!

© Sputnik / Rodion ProcaINP
INP - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul lui Pavel Filip a elaborat un proiect de lege de amendare a Codului Contravențional, inclusiv a Articolului 36 al Legii.

CHIȘINĂU, 3 mai — Sputnik. Guvernul lui Pavel Filip intenționează să amendeze Codului Contravențional. Între prevederile care urmează a fi redactate este și Articolul 36 al Legii, care, în redacția actuală, îi permitea conducătorului auto amendat, contravenient — în limbajul juridic, să achite doar jumătate din valoarea amenzii dacă efectua plata în cel mult 72 de ore din momentul stabilirii ei.

Inspectoratul Național de Patrulare - Sputnik Moldova
Societate
N-ai să crezi câți moldoveni au fost prinși beți la volan de Paștele Blajinilor

Guvernul vrea ca șoferii amendați să nu mai poată plăti jumătate din valoarea amenzii, ci să o plătească integral. În schimb, pentru acest lucru ei vor fi stimulați. Și anume, dacă vor plăti amenda nu timp de 72 de ore, ci de trei zile lucrătoare, lor nu le va fi aplicate și punctele de penalizare.

Guvernul vrea să schimbe termenul de 72 de ore în trei zile lucrătoare pentru ca oamenii să reușească achite amenda chiar dacă au fost amendați vineri, iar zilele de sâmbătă și duminică nu sunt lucrătoare.

Astfel, înțelegem că Guvernul este gata să le creeze cetățenilor toate condițiile ca aceștia să poată achita amenzile fără niciun impediment.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0