Delegațiile țărilor participante la „Eurovision” au ajuns deja în Ucraina

© AFP 2022 / Johannes EiseleМодель у Дворца спорта в Киеве перед финалом конкурса Евровидение
Модель у Дворца спорта в Киеве перед финалом конкурса Евровидение - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Inaugurarea oficială a concursului de interpretare „Eurovision-2017” va avea loc pe 7 mai la Kiev. Finala este planificată pentru data de 13 mai, iar semifinalele vor avea loc în zilele de 9 și 11 mai. Vor participa 42 de țări.

CHIȘINĂU, 3 mai — Sputnik. La Kiev au sosit deja delegațiile din 36 de țări participante la concursul muzical „Eurovision-2017", a comunicat miercuri vicepremierul Ucrainei, Veaceslav Kirilenko.

„La „Eurovision-2017" au sosit deja delegațiile din 36 de țări participante, iar 27 de concurenți au reușit deja să facă repetiții pe marea scenă", a scris Kirilenko pe pagina sa de Facebook.

SunStroke Project - Sputnik Moldova
Scene fierbinți în videoclipul trupei SunStroke Project pentru Eurovision-2017

În ajun Serviciul de Stat Grăniceri al Ucrainei a transmis că circa 400 de participanți și membri ai echipelor participante la concursul „Eurovision-2017" au sosit deja în țară.

Rusia trebuia să fie reprezentată la concurs de către Iulia Samoilova, cu melodia de dragoste „Flame Is Burning", dar Serviciul de Securitate al Ucrainei i-a interzis artistei accesul pe teritoriul țării, pentru o perioadă de trei ani, din cauza concertelor susținute anterior în Crimeea.

Uniunea Europeană a Audiovizualului i-a propus Rusiei să participe la concurs prin satelit sau să aleagă un alt concurent. Administratorii postului TV „Pervâi kanal" au considerat aceste opțiuni ca fiind inadmisibile, iar în aceste condiții a decis să nu transmită concursul.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0