Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

CNA iar dă iama la Vamă. Câte capete de vameși vor cădea?

© Sputnik / Miroslav RotariMascat CNA НАЦ
Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
Ofițerii CNA și procurorii Anticorupție efectuează în aceste momente percheziții în 12 locuri de țin de activitatea Postului Vamal Intern nr. 3 din cadrul Biroului vamal Chișinău şi la unii agenți economici.

CHIȘINĂU, 28 apr — Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Centrului Național Anticorupție, Angela Starinschi, a anunțat pe pagina sa de facebook că ofițerii Centrului efectuează percheziții la 12 adrese, ce țin de activitatea Postului Vamal Intern nr. 3.

Alina Zotea - Sputnik Moldova
Societate
Deputatul PL Alina Zotea și-a luat Mercedes de 50.000 de euro. Ce spune CNA

"CNA şi procurorii Anticorupție investighează mai multe cazuri de corupere pasivă, comise cu implicarea unor brokeri vamali, angajați ai Postului Vamal Intern nr. 3 din cadrul Biroului vamal Chișinău şi agenţi economici. Este vorba despre o schemă ilicită de percepere sistematică de la reprezentanții agenților economici ce vămuiesc marfa plasată în regim de import la PVI Industrială a mijloacelor financiare sub formă de taxă de protecție pentru urgentarea procedurilor vamale, neefectuarea verificării fizice a mărfurilor importate și/sau pentru atribuirea unor poziții tarifare eronate la clasificarea mărfurilor declarate, favorabile importatorilor", scrie Angela Starinschi.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0