Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mesajul de felicitare al ambasadorul Rusiei în Moldova cu ocazia Zilei Victoriei

© фото пресс-службы Посольства России в МолдовеПосол России в Молдове Фарит Мухаметшин
Посол России в Молдове Фарит Мухаметшин - Sputnik Moldova
Abonare
Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin, a felicitat populația țării noastre cu ocazia Zilei Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei

CHIȘINĂU, 2 mai — Sputnik. Pe adresa redacției Sputnik Moldova a fost expediat mesajul de felicitare al ambasadorului Federației Ruse în Republica Moldova, Farit Muhametșin, cu prilejul Zilei Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Reproducem textul integral al acestuia.

„Dragi veterani, stimați concetățeni!

Vă felicit cordial cu ocazia Zilei Victoriei!

Popoarele Rusiei și Moldovei vor cinsti întotdeauna faptele eroice ale generației care a trecut prin război și nu va uita acea triumfală lună mai a anului 1945. Fiecare dintre dumneavoastră și-a adus contribuția la Marea Victorie. Ne închinăm cu pietate în fața veteranilor și aducem omagiu celor care nu s-au mai întors de pe front. Ne exprimăm imensa recunoștință pentru cerul albastru și liniștit, pentru Victoria câștigată prin fapte eroice nemuritoare.

Ясско-Кишинёвская операция - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Sputnik Moldova lansează proiectul „În amintirea Victoriei”

Această zi măreață a unit prin fire invizibile Rusia și Moldova. Pe pământul moldav există multe locuri sacre, întipărite în conștiința istorică a popoarelor noastre.

O mărturie incontestabilă a faptului că eroii noștri nu sunt uitați este mișcarea „Regimentul nemuritor" („Бессмертный полк") care a luat ființă în Rusia, transformându-se ulterior într-o acțiune civică internațională de amploare. ”Regimentul nemuritor” este întruchiparea Marii Victorii, obținută cu sângele și sacrificiul străbunilor, ale căror portrete sunt purtate în coloane de către urmașii recunoscători.

Fie ca slovele noastre prin care ne exprimăm recunoștința față de milioanele de oameni care s-au jertfit pentru victoria asupra dușmanul, pentru pacea pe Pământ, să răsune mai tare decât salvele focurilor de artificii!

Vă felicit cu ocazia sărbătorii, dragi veterani! Dumneavoastră reprezentați măreața generație a oamenilor care, cu cinste și vitejie, și-au îndeplinit misiunea eroică, dăruind astfel viață generațiilor viitoare.

Vă urez din toată inima sănătate și mulți ani înainte!”

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0