Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Seism în Republica Moldova, cu epicentrul în raionul Cahul

Abonare
Duminică au fost înregistrate mișcări tectonice atât în Moldova, cât și în România

CHIŞINĂU, 1 mai — Sputnik. Institutul Național de Fizică a Pământului din România a înregistrat, duminică, în sudul Moldovei, un cutremur cu magnitudinea de 2 grade pe Richter.

Seismograph - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cutremurele care au zguduit Moldova. Vezi statistica celor mai mari seisme

Epicentrul a fost stabilit în perimetrul satului Moscovei din raionul Cahul, la adâncimea de 10 kilometri. În dimineața aceleiași zile, mișcări tectonice similare s-au produs și în județul Buzău, România. Magnitudinea acestora a constituit 2,9 grade.

„Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) transmite: În ziua de 30/04/2017 la ora 13:46:27(ora României) s-a produs în Republica Moldova un cutremur cu magnitudinea 2 pe scara Richter, la adâncimea de 10km”, scrie în comunicatul publicat pe site-ul infp.ro.

Moldova, în special partea ei sudică, este aproape de epicentrul european de cutremure — partea de este a Munților Carpați (zonele Vrancea, Buzău). Distanța dintre Moldova și sursa cutremurelor este de aproximativ 150-200 km.

© Photo : infp.roActivitate seismica in Romania si Moldova
Activitate seismica in Romania si Moldova - Sputnik Moldova
Activitate seismica in Romania si Moldova

De la începutul lunii aprilie, regiunea Vrancea a fost zguduită de mai bine de 20 de cutremure. Cel mai puternic din această perioadă a fost fixat la 19 aprilie și a avut magnitudinea de 3,6 grade.

Cel mai puternic seism din acest an din România, resimțit și în Moldova, a fost înregistrat în luna februarie, în Vrancea, având magnitudinea de 5 grade pe scara Richter.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0