Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Seism în Republica Moldova, cu epicentrul în raionul Cahul

Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Duminică au fost înregistrate mișcări tectonice atât în Moldova, cât și în România

CHIŞINĂU, 1 mai — Sputnik. Institutul Național de Fizică a Pământului din România a înregistrat, duminică, în sudul Moldovei, un cutremur cu magnitudinea de 2 grade pe Richter.

Seismograph - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cutremurele care au zguduit Moldova. Vezi statistica celor mai mari seisme

Epicentrul a fost stabilit în perimetrul satului Moscovei din raionul Cahul, la adâncimea de 10 kilometri. În dimineața aceleiași zile, mișcări tectonice similare s-au produs și în județul Buzău, România. Magnitudinea acestora a constituit 2,9 grade.

„Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) transmite: În ziua de 30/04/2017 la ora 13:46:27(ora României) s-a produs în Republica Moldova un cutremur cu magnitudinea 2 pe scara Richter, la adâncimea de 10km”, scrie în comunicatul publicat pe site-ul infp.ro.

Moldova, în special partea ei sudică, este aproape de epicentrul european de cutremure — partea de este a Munților Carpați (zonele Vrancea, Buzău). Distanța dintre Moldova și sursa cutremurelor este de aproximativ 150-200 km.

© Photo : infp.roActivitate seismica in Romania si Moldova
Activitate seismica in Romania si Moldova - Sputnik Moldova
Activitate seismica in Romania si Moldova

De la începutul lunii aprilie, regiunea Vrancea a fost zguduită de mai bine de 20 de cutremure. Cel mai puternic din această perioadă a fost fixat la 19 aprilie și a avut magnitudinea de 3,6 grade.

Cel mai puternic seism din acest an din România, resimțit și în Moldova, a fost înregistrat în luna februarie, în Vrancea, având magnitudinea de 5 grade pe scara Richter.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0