Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cine a primit distincţii de stat de la preşedintele Dodon de Ziua Muncii

© Sputnik / Rodion ProcaПрезидент Республики Молдова Игорь Додон
Президент Республики Молдова Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova a anunțat că a semnat un decret, cu prilejul Zilei Solidarității Oamenilor Muncii, privind conferirea unor distincții de stat pentru un grup de cetățeni din mai multe domenii

CHIȘINĂU, 1 mai — Sputnik. Pentru muncă îndelungată și reproșabilă în diverse domenii, merite față de stat și succese deosebite în activitatea profesională, au fost decorate următoarele persoane:

Conferirea ordinului „Bogdan Întemeietorul” - Sputnik Moldova
Politică
Află pe cine a decorat Dodon la 2 februarie

„Ordinul de Onoare" a fost conferit Olgăi Ovcinnicova — jurist emerit, cu 70 de ani de activitate pedagogică și științifică. Dânsa este una dintre cei care au fondat Facultatea de Drept a Universității de Stat din Moldova, autor al proiectului Codului civil (1964), autor a numeroase cercetări și publicații, fost vice-decan al Facultății de Drept a Universității Slavone din Moldova.

2. Ordinul „Gloria Muncii" a fost conferit următoarelor persoane:

— Andrei Cemîrtan — mecanizator în Societatea pe Acțiuni „Avicola Corlăteni", raionul Rîșcani. El activează în complexul agroindustrial respectiv mai bine de 45 de ani, având merite în sporirea eficienţei producţiei agricole.

— Gheorghi Glavcev — directorul Societății cu Răspundere Limitată „Agrofavor", raionul Taraclia. S-a remarcat printr-o activitate îndelungată și prodigioasă în complexul agroindustrial respectiv. Sin 2007 până în prezent se ocupă cu succes de tehnologia de înființare, formare și producere a soiurilor cu potențial ridicat de producție a strugurilor de masă.

— Ion Ilieș — conducător artistic al Ansamblului de Dansuri Populare „Arnăutul", orașul Rîbnița, care a fost fondat în 1986 și este unul dintre ansamblurile de dansuri populare, care păstrează în repertoriul său autenticitatea inițială a dansurile folclorice culese din diferite localităţi ale Moldovei.

— Elena Olaru — cusătoreasă la Fabrica de Confecţii „Ionel" SA. Dânsa activează mai bine de 50 de ani în domeniu, îndeplinește cele mai complicate operațiuni legate de procesul de producere, care necesită multă atenție și îndemânare, contribuie la inițierea în profesie a tinerilor muncitori.

— Vladimir Spițîn — antrenor emerit de polo pe apă, unul dintre fondatorii școlii de polo pe apă din Moldova. Are mai mult de 50 de ani de activitate pedagogică și a contribuit la pregătirea unor sportivi de performanţă, care au obţinut succese înalte în cadrul diverselor competiţii, inclusiv internaţionale.

3. Medalia „Meritul Civic" a fost conferită următoarelor persoane:

— Nadejda Dragan — operator la mulsul mecanizat în colhozul „Pobeda", UTA Găgăuzia. Dânsa activează mai mult de 15 ani, înregistrând o sporire esențială a cantității de producție, demonstrează abilități de identificare a unor soluții inedite la diverse probleme tehnice, consecventă și responsabilă.

— Vera Ostaficiuc — curățitor teritorii la Întreprinderea Municipală „Gospodăria Locativ-Comunală Bălți". Dânsa activează de 20 de ani în domeniu și se evidențiază printr-o responsabilitate deosebită, iar locatarii sectoarelor deservite deseori au scris numeroase scrisori de recunoștință față de această persoană.

— Piotr Petrovici — conducător de brigadă în Societatea cu Răspundere Limitată „Agro-Sadîm" din municipiul Comrat. S-a remarcat printr-o activitate îndelungată și prodigioasă în complexul agroindustrial respectiv; obține cele mai înalte sporuri de recoltă, contribuind la dezvoltarea infrastructurii social-economice.

— Tamara Rusu — lăcătuș în Societatea cu Răspundere Limitată „Chișinău-Gaz". Președintele subliniază că doar în anul 2013 a localizat peste 250 de scurgeri de gaze și a emis circa 50 de interdicții, în urma cărora au fost stopate lucrările de terasament, ce prezentau un pericol real pentru gospodăria de gaze naturale.

4. Titlul onorific „Om Emerit" a fost conferit următoarelor persoane:

— Alexandru Boiarciuc — director al Societății pe Acțiuni „Arhproiect", municipiul Chișinău. Este unul dintre cei mai cunoscuți arhitecți dedicați profesiei de mai bine de 50 de ani. A participat la crearea școlii naționale de arhitectură, la educarea și formarea tinerilor specialiști în domeniu, fiind câștigător al mai multor concursuri republicane și internaționale.

5. „Ordinul Republicii" i-a fost conferit lui Dmitrii Todoroglo, care activează în organele administrației publice mai bine de 26 de ani, inclusiv în calitate de deputat, vice-prim-ministru, ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, președinte de comisie parlamentară, contribuind la perfecționarea legislației în domeniul agroindustrial.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0