Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Află pe cine a decorat Dodon la 2 februarie

© Facebook / Igor DodonConferirea ordinului „Bogdan Întemeietorul”
Conferirea ordinului „Bogdan Întemeietorul” - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon intenționează să instituie o tradiție și să decerneze anual, la 2 februarie, Ordinul "Bogdan Întemeietorul"

CHIȘINĂU, 2 feb — Sputnik. Șeful statului a decorat joi cinci persoane publice din Republica Moldova cu Ordinul „Bogdan Întemeietorul", pentru "merite deosebite în dezvoltarea şi consolidarea statalităţii Republicii Moldova".

Cei cinci deținători ai înaltei distincții sunt Vladimir CURBET, conducător artistic și prim-maestru de balet al Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare „Joc", Leonid TALMACI- ex-guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, Eva GUDUMAC, profesor universitar, doctor habilitat în medicină, membru titular al Academiei de Științe a Moldovei, Valentin BENIUC, profesor universitar, doctor habilitat în științe politice, Viorel MIHAIL, scriitor și publicist.

Владимир Воронин Vladimir Voronin - Sputnik Moldova
Politică
De ce crede Voronin că Diacov trebuie decorat

Potrivit decretului președintelui, aceștia au fost decorați pentru merite deosebite în dezvoltarea şi consolidarea statalităţii Republicii Moldova, contribuție la sporirea prestigiului ţării pe plan internaţional și activitate prodigioasă pe tărâm social.

Totodată, Igor Dodon și-a exprimat astăzi intenția de a iniția în viitorul apropiat procedura de oficializare a zilei de 2 februarie prin introducerea acesteia în lista zilelor de sărbătoare, a zilelor comemorative și zilelor de odihnă în Republica Moldova.

În opinia șefului statului, această zi "simbolizează eliberarea Moldovei de sub dominația străină, se identifică cu recunoașterea suveranității și independenței Țării Moldovei și a afirmării demnității național-statale a poporului Moldovei".

În acest context, premierul Pavel Filip a declarat că avem prea multe sărbători în Republica Moldova și că numărul acestora ar trebui "optimizat".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0