Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Candu a dezvăluit cine ar putea ajunge vicespicher în locul lui Palihovici

© Sputnik / Miroslav RotariЗаседание Парламента 23.09.2016
Заседание Парламента 23.09.2016 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, a anunţat cine ar putea deveni vicespicher, după ce Liliana Palihovici şi-a anunţat demisia

CHIŞINĂU, 29 apr — Sputnik. Spicherul Parlamentului, Andrian Candu, nu exclude că noul vicepreşedinte al organului legislativ suprem al ţării ar putea fi un reprezentant al opoziţiei. Candu a făcut declaraţii în acest sens, vineri, după şedinţa în plen a Parlamentului.

Liliana Palihovici a anunţat vineri că părăseşte funcţia şi își depune mandatul de deputat, cerându-şi mai întâi iertare de la oamenii dezamăgiți de politicieni.

Лилиана Палихович - Sputnik Moldova
Politică
Liliana Palihovici și-a cerut iertare și și-a depus mandatul de deputat

Andrian Candu, a declarat că a fost luat prin surprindere de decizia vicepreședintelui Parlamentului, Lialiana Palihovici. El a precizat că nu a fost informat în prealabil despre aceasta, astfel că nu s-a discutat deocamdată cine îi va lua locul.

„Vom avea discuţii în cadrul majorităţii parlamentare, dar şi cu opoziţia. Funcţia nu este acordată unui partid anume. În parlamentele europene există tradiţia ca funcţia de vicespicher să-i revină opoziţiei. Voi lua în considerare acest aspect în cadrul discuţiilor", a subliniat Candu.

El a mai precizat că o decizie finală în această chestiune va fi luată după încheierea tuturor discuţiilor.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0