Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Avertisment dur al Rusiei pentru SUA, în care este vizată România

© AFP 2022 / DANIEL MIHAILESCUАмериканская военная база в Девеселу.
Американская военная база в Девеселу. - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul rus de Externe a atenţionat sâmbătă că desfășurarea sistemelor americane antirachetă în România și planurile privind amplasarea de noi sisteme defensive în Polonia încalcă un tratat în vigoare

CHIŞINĂU, 29 apr — Sputnik. Este vorba de tratatul semnat la sfârșitul anilor '80 de președinții SUA și URSS, Ronald Reagan și Mihail Gorbaciov.

"Este un fapt incontestabil că aceasta reprezintă o încălcare serioasă a obligațiilor ce decurg din Tratatul FNI', respectiv tratatul privind forțele nucleare cu rază intermediară de acțiune, susține MAE rus într-o declarație>>>>.

Американская военная база в Девеселу. - Sputnik Moldova
Important: declarația Rusiei privind sistemul antirachetă NATO din Romania

Obiectivul înțelegerii respective dintre cei doi preşedinţi a fost eliminarea rachetelor nucleare și convenționale cu rază scurtă și intermediară de acțiune și au fost astfel distruse circa 2.700 de rachete cu raze de acțiune cuprinse între 500 și 5.500 de kilometri.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0