Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Important: declarația Rusiei privind sistemul antirachetă NATO din Romania

© AFP 2024 / DANIEL MIHAILESCUАмериканская военная база в Девеселу.
Американская военная база в Девеселу. - Sputnik Moldova
Abonare
Sistemul global al Statelor Unite de rachete antibalistice, amplasat in Romania si Polonia, provoacă o nouă cursă a înarmării, a avertizat Ministerul de Interne al Federației Ruse

CHIȘINĂU, 28 mart — Sputnik. Implementarea la scara globală a sistemul american de rachete în România, Polonia și Alaska compromite capacitățile de descurajare nucleară ale Rusiei, au declarat surse oficiale din cadrul Ministerului rus de Interne, relatează RT.

Учения войск ПВО Восточного военного округа - Sputnik Moldova
Moscova răspunde scutului antirachetă: a lansat o rachetă antibalistică

Încercarea SUA de a obține un avantaj față de Rusia și China subminează sistemul de securitate la nivel mondial, potrivit lui Viktor Poznikhir.

Rusia estimează că, până în 2020, SUA vor avea până la dispoziție o mie de rachete interceptoare, ceea ce ar constitui o amenințare pentru capacitatea balistică a Rusiei.

„Prezența sistemului global ABM reduce pragul pentru utilizarea armelor nucleare, deoarece oferă SUA iluzia impunității pentru utilizarea armelor strategice ofensive sub protecția ABM", a declarat Viktor Poznikhir, șef adjunct în cadrul Ministerului rus de Interne, la o conferință de dezarmare organizată la Geneva.

El a declarat că SUA continuă să dezvolte sistemul de rachete sub pretextul combaterii unei amenințări din Coreea de Nord și Iran, în timp ce ignoră preocupările mai largi ale Rusiei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0