Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pleacă sau nu liberalii în opoziție

© Facebook / Mihai GhimpuMihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă
Mihai Ghimpu și Dorin Chirtoacă - Sputnik Moldova
Abonare
După perchezițiile și reținerile operate de Centrului Național Anticorupție pe la unele instituții gestionate de reprezentanții Partidului Liberal, nu este exclusă retragerea de la guvernare a formațiunii conduse de Mihai Ghimpu

CHIȘINĂU, 28 apr — Sputnik. Liberalii au convocat, joi seara, Consiliul Politic pentru a discuta ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile la Primăria Capitalei și la Ministerul Transporturilor și acțiunile ulterioare ale partidului în acest context.

Informația a fost confirmată aseară chiar de prim-vicepreședintele PL, Dorin Chirtoacă, în cadrul unei emisiuni la TVC21.

Dorin Chirtoaca - Sputnik Moldova
Vinerea neagră a lui Dorin Chirtoacă va fi mâine

Primarul Chirtoacă a opinat că ceea ce se întâmplă are și iz politic. Referindu-se la reținerea viceprimarului Nistor Grozavu și a ministrului Transporturilor, Iurie Chirinciuc, liderul liberal a declarat că pentru a comenta trebuie să vadă probe și decizia instanței.

Întrebat despre eventualitatea ieșirii PL din coaliția aflată la guvernare, Chirtoacă nu a exclus în totalitate un astfel de scenariu.

„Ședința biroului nu s-a încheiat, nu am cum să vorbesc în numele partidului și a Biroului Politic al Partidului Liberal", a spus acesta, precizând că el a ieșit de la ședință pentru a participa la emisiune și, prin urmare, nu știe ce vor discuta și ce decizii vor lua colegii săi.

Șeful liberalilor, Mihai Ghimpu, nu a făcut declarații pentru presă la încheierea ședinței de ieri, dar a promis să comenteze situația astăzi, înainte de ședința Parlamentului.

Amintim că viceprimarul Nistor Grozavu a fost reținut marți de CNA, iar joi acesta a fost plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile, oamenii legii precizând că acesta cooperează cu ancheta și a început să facă declarații.

Tot joi, ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, promovat în funcție de liberali, a fost reținut pentru 72 de ore în cadrul unui dosar de corupție.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0