Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Noi detalii privind perchezițiile de la Ministerul Transporturilor

© Sputnik / Miroslav RotariCNA
CNA - Sputnik Moldova
Abonare
Purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi, a dezvăluit motivele perchezițiilor de la domiciliile unor funcționari ai Ministerului Transporturilor

CHIȘINĂU, 27 apr — Sputnik. Centrul Național Anticorupție și Procuratura anticorupție efectuează în această dimineață percheziții în la domiciliile unor înalți funcționari de la Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, dar și a reprezentanților unor companii. Informația a fost confirmată pentru Sputnik de Purtătorul de cuvânt al CNA, Angela Starinschi.

"În această dimineață au început percheziții la mai multe adrese unde domiciliază funcționari din Ministerul Transporturilor și reprezentanți ai unor companii", a spus Starinschi.

Nistor Grozavu - Sputnik Moldova
Societate
Arest la domiciliu pentru Nistor Grozavu: a început să facă dezvăluiri

La moment, percheziții au loc și la Administrația de Stat a Drumurilor, în biroul conducătorului acestei instituții, a mai specificat aceasta.

Starinschi a precizat că acțiunea are loc în cadrul unui dosar penal pornit pe fapte de corupție, în care sunt vizate și lucrări finanțate din fonduri europene.

Amintim că ofițerii CNA și procurorii Anticorupție au întreprins, miercuri, percheziții și la domiciliul președintelui raionului Criuleni, Iurie Andriuţa, care a și fost reținut, fiind suspectat de abuz în serviciu.

Potrivit CNA, Andriuţa este bănuit de trucarea mai multe licitaţii, desfăşurate în cadrul unor proiecte finanţate de UE. Acesta ar fi acționat în interes personal, favorizând o singură firmă.

Anterior, a fost reținut și fostul președinte al raionului Criuleni, Vitalie Rotaru. Acesta este bănuit, alături de alte persoane, că ar fi beneficiat de mijloace financiare din fondurile europene, acționând în complicitate cu alți agenți publici din cadrul Consiliului Raional Criuleni.

În momentul reținerii, acesta ar fi încercat să se arunce de la balconul apartamentului său, dar a fost salvat de un ofițer CNA.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0