Astana va găzdui un forum consacrat Zilei Victoriei

© Sputnik / Sergey PyatakovКазахстан, Астан, монумент Астана-Байтерек
Казахстан, Астан, монумент Астана-Байтерек - Sputnik Moldova
Abonare
Capitala Kazahstanului va găzdui forumul consacrat Victoriei asupra fascismului în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

CHIȘINĂU, 25 apr — Sputnik. O delegație din Republica Moldova va participa la Forumul Internațional al Învingătorilor „Marea Victorie obținută prin unitate: curaj pe front — rezistență în spatele frontului", care se va desfășura la Astana pe data de 28 aprilie.

Împreună cu delegația din Republica Moldova va merge la eveniment și un corespondent Sputnik care va relata de acolo.

Forumul este organizat de către Centrul Politic „Север-Юг" („Nord — Sud") și Fondul de Dezvoltare "Институт евразийских исследований" (Institutul de Cercetări Euroasiatice) cu suportul Fondului interstatal de colaborare umanitară a statelor-membre CSI.

Ясско-Кишинёвская операция - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Sputnik Moldova lansează proiectul „În amintirea Victoriei”

Scopul acestui forum este păstrarea memoriei despre Marele Război pentru Apărarea Patriei — cel mai important eveniment istoric care a unit popoarele fostei Uniuni Sovietice, precum și actualizarea rolului și a contribuției reprezentanților tuturor popoarelor fostei URSS în Marea Victorie.

Începând cu anul 2010, Forumul a fost găzduit de orașele din Federația Rusă: Tuapse, Vladikavkaz, Kursk, Moscova. În 2016 întrunirea a avut loc la Minsk, Republica Belarus.

Alegerea Astanei ca loc de desfășurare a Forumului din 2017 a fost condiționată de contribuția considerabilă a poporului multinațional din Kazahstan în acel război, luptând pe front, dar și adăpostind populația evacuată din zonele ocupate, întreprinderi industriale, instituții culturale și de învățământ.

Vor participa reprezentanți ai conducerii de stat, ai comunității științifice și de experți, organizațiilor de veterani și tineret, oameni de cultură, jurnaliști din toate țările CSI, din Georgia și Țările Baltice.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0