Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Anunț surprinzător - Marine Le Pen se retrage pentru a-i reuni pe francezi

© Photo : Rex FeaturesMarine Le Pen on France 5, Paris, France - 23 Nov 2014
Marine Le Pen on France 5, Paris, France - 23 Nov 2014 - Sputnik Moldova
Abonare
"Nu simt nicio decepție, ci numai speranțe - consider că Națiunea este structura cea mai performantă pentru asigurarea protecției francezilor".

CHIȘINĂU, 25 apr — Sputnik. Sute de oameni au manifestat în centrul Parisului contra calificării președintei Frontului Național în turul al doilea al prezidențialelor. Manifestanții au scandat lozinci antirasiste, declarând că resping o formulă de președinte asociat modelelor Trump sau Putin.

Французский политик Мари Ле Пен - Sputnik Moldova
Le Pen pledează pentru patriotism economic și ieșirea Franței din zona euro

În contextul manifestațiilor dar și al coalizării mai multor partide și foști candidați împotriva ei, Marine Le Pen a luat aseară o hotărâre extrem de curajoasă: se va retrage "temporar" de la președinția Frontului Național! Explicația:

"În această seară, mi s-a părut necesar să îmi iau concediu de la președinția Frontului Național, nu mai sunt președinte al Frontului Național, sunt candidatul la prezidențiale, cel care dorește să adune în jurul proiectului speranței, al prosperității, al securității — să reunească francezii", a declarat Marine Le Pen într-un interviu acordat canalului France 2.

Mă voi simți mai liberă, voi fi deasupra considerentelor partizane, consideră Marine Le Pen, care apreciază că a făcut un gest de o importanță deosebită.

"Cred că ne apropiem de momentul decisiv, am considerat întotdeauna că președintele Republicii este al tuturor francezilor, sub această demnitate trebuie să-i adune pe toți francezii — este o convingere profundă, trebuie acum să trecem de la vorbe la acțiune", a declarat Marine Le Pen, după cum consemnează Paris Match.

Pe Facebook, candidatul la președinție a postat mai multe comentarii imediat după aflarea rezultatelor:

"Nu simt nicio decepție, ci numai speranțe: putem câștiga și vom câștiga! Sunt candidatul protecției francezilor — consider că Națiunea este structura cea mai performantă pentru asigurarea protecției lor. Doresc cea mai mare adunare a patrioților contra reprezentantului mondialismului!"

Menționăm că rezultatele finale ale primului tur de scrutin au arătat că Marine Le Pen a obținut 21,3% din voturi, în timp ce contracandidatul său, globalistul Emmanuel Macron, a obținut 24,01%.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0