Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Le Pen pledează pentru patriotism economic și ieșirea Franței din zona euro

© Sputnik / Ramil Sitdikov / Accesați arhiva multimediaФранцузский политик Мари Ле Пен
Французский политик Мари Ле Пен - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul Frontului Național din Franța, Marine Le Pen îndeamnă la patriotism economic și dorește ca Franța să părăsească zona euro

CHIȘINĂU, 27 ian — Sputnik. Liderul Frontului Național din Franța, MarineLe Pen pledează pentru ieșirea țării sale din zonei euro și crearea propriei valute. Declarațiile au fost făcute în studioul radio Europe1.

"Pledez pentru patriotism economic, însă pentru aceasta trebuie puse la îndoială o serie întreagă de reguli ale Uniunii Europene”, a remarcat Le Pen.

Dacă Le Pen va deveni președinte al Franței, ea promite că va începe imediat să pună în aplicare programul său și că va iniția o serie de negocieri cu UE.

”Pentru a vorbi despre suveranitate monetară, Franța trebuie să-și creeze propria valută națională. Moneda euro a eșuat. Moneda unică ne face să ne pierdem competitivitatea, suntem victime ale dumpingului monetar", a spus Le Pen.

Ea a subliniat că "statele din cadrul UE s-au împotmolit în acest sistem, care contribuie nu doar la diminuarea competitivității mărfurilor, dar și la creșterea șomajului. În Franța va fi o singură valută — valuta națională. Două valute diferite nu pot fi. În același timp, valoarea unui franc va fi egal cu un euro”, a mai declarat liderul Frontului Național.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0