Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Consecințele prăpădului: mai multe gospodării inundate în sudul țării

Abonare
Salvatorii au intervenit la Comrat și Cahul pentru a evacua apa din beciuri, subsoluri și curți

CHIȘINĂU, 25 apr — Sputnik. Potrivit Serviciului Situațiilor Excepționale, mai multe beciuri și curți din orașul Comrat au fost inundate din cauza nivelului ridicat al apei subterane. Astfel, echipele de salvatori și pompieri au acționat cu 13 motopompe, dar și unități de tehnică grea, în aproape 60 de cazuri, pompând apa din beciuri, subsoluri, curți și fântâni în străzile Pobeda, Comarov și Kotovski.

Снегопад в Кишиневе 21.04.2017 - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ministerul Agriculturii vine cu primele date despre pagubele provocate de zăpadă

Lucrări similare au fost efectuate și în raionul Cahul, unde doar în satul Taraclia de Salcie echipele de salvatori au pompat apa din beciurile și curțile a circa 20 gospodării.

Totodată, în urma stihiei de acum câteva zile, mai multe localități din țară mai rămâneau parțial deconectate de la energia electrică. Este vorba de 29 de localități din 6 raioane: UTA Găgăuzia (6), Cantemir (2), Taraclia (3), Leova (5), Căușeni (3), Anenii Noi (3), Cahul (7).

În lucrările de restabilire a energiei electrice sunt antrenate 23 de echipe de intervenție din cadrul S.A Gas Natural Fenosa.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0