Doi antreprenori români relansează industria ceasurilor

© Facebook / OptimefCeas Optimef
Ceas Optimef - Sputnik Moldova
Abonare
Compania Optimef a fost reînființată de doi antreprenori care vor să reintroducă pe piață celebrele ceasuri Optimef, fabricate pe vremea comunismului, doar că acum într-un nou design.

CHIȘINĂU, 22 apr — Sputnik. Potrivit unui articol apărut în revista de arhitectură și design Dezeen, Andrei Morariu și Bogdan Costea au preferat, în locul designului original al ceasurilor ieșite pe porțile Mecanică Fină începând cu 1979, un design contemporan, influențat de Grupul Memphis, relatează Profit.

Компрессорная установка Креховского месторождения природного газа - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Când gazul românesc va putea acoperi tot necesarul de consum din Moldova

"Am preluat funcționalitatea modernismului anilor '60 și am combinat-o cu joaca anilor '70 și '80. Vrem să creăm un design care să fie un melanj între un minimalism simplu și ciudățenia Grupului Memphis", au declarat antreprenorii pentru Dezeen.

Grupul Memphis este un grup italian de arhitectură și design creat la Milano de Ettore Sottsass în 1981. Ceasurile sunt concepute în România, produse în China și au un mecanism japonez, pe bază de quartz.

Ceasurile originale Optimef au dispărut de pe piață la începutul anilor '90.

Potrivit site-ului Optimef, prețul unui ceas este de 650 de lei românești, ceea ce ar constitui vreo 3 200 de lei moldovenești. Optimef sunt primele ceasuri românești de mână, de înaltă precizie, lansate pe piața în octombrie 1979, numele provenind de parteneriatul dintre Întreprinderea Optica Româneasca (OPTI) si Întreprinderea de Mecanica Fină (MEF).

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0