Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Nu putem ajunge de Blajini la cimitire? Vezi ce spune Mitropolitul Vladimir

© privesc.euMitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, ÎPS Vladimir
Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, ÎPS Vladimir - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Mitropolitul Moldovei Vladimir a semnat o circulară prin care explică cum urmează să fie oficiate slujbele de pomenire în localitățile în care cimitirele și drumurile de acces spre ele sunt troienite sau blocate de copacii căzuți.

CHIŞINĂU, 22 apr — Sputnik. Textul circularei a fost publicat pe pagina oficială a Mitropoliei Moldovei (mitropolia.md), pe care noi îl reproducem exact.
Ultimele zile, chiar în toiul Săptămânii Luminate, suntem încercați de ninsori abundente, care au afectat întreaga țară.

Vitalie Lisnic - Sputnik Moldova
Sataniștii au căutat din nou pokemoni și draci în Catedrala Mitropolitană

Circa 600 de localități au rămas fără energie electrică, iar accesul spre unele instituții este paralizat. Viața multor oameni este în pericol, unii deja au nevoie de ajutor. În aceste clipe, de grea încercare pentru atâtea localități și suflete, să ne mobilizăm dând o mână de ajutor celor din jur. Să ne unim eforturile pentru a ieși din nămeți și să ne rugăm pentru contenirea ninsorii.

De Paștele Blajinilor recomandăm ca în zonele unde nu este acces spre cimitire și este imposibilă oficierea serviciilor divine pentru cei adormiți direct la morminte, rugăciunile să fie înălțate în sfintele lăcașe și așezăminte.

Paștele Blajinilor este un obicei local de pomenire a celor adormiți, înrădăcinat în conștiința credincioșilor, iar slujbele și actele de milostenie pentru aceștia pot fi săvârșite în biserici și în alte locuri decât la cimitire.

Credincioșii care cinstesc acest Paști al Blajinilor și obișnuiesc să se deplaseze în alte zone și localități pentru a ajunge la mormintele rudelor și celor dragi sunt rugați să fie prudenți și să meargă să-i pomenească pe cei morți în bisericile din vecinătate.

Totodată, după potolirea ninsorii și deszăpezire, vă îndemnăm să aduceți în ordine mormintele, la care ulterior să fie oficiate slujbe.

Dumnezeu să ne ocrotească de aceste calamități prin care trecem și să dea sănătate și puteri la toată lumea.

HRISTOS A ÎNVIAT!,
+VLADIMIR,

Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0