Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fără curent, produsele alimentare se alterează în magazinele din sudul țării

© Photo : Inspectoratul General al PolițieiCarne de porc fără acte de proveniență
Carne de porc fără acte de proveniență - Sputnik Moldova
Abonare
Situație este critică în sudul țării, dat fiind că cel puțin la ora 06:00 dimineața erau peste 400 de localități deconectate de la rețeaua de curent electric de mai bine de o zi, iar în unele cazuri de chiar două.

CHIȘINĂU, 22 apr — Sputnik. Corespondenții Studioului de Radio Sputnik Moldova ne relatează că situația este critică în sudul Republicii Moldova, unde în sute de localități deja de două zile nu este livrat curentul electric din cauza defecțiunilor de rețea provocate de ninsorile abundente și de lapovița care au rupt arbori și firele de electricitate.

Пустые прилавки магазинов - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Se întâmplă ceva: produsele lactate au dispărut din magazinele din Capitală

În discuțiile cu corespondenții Sputnik, vânzătorii de la mai multe magazine au afirmat că nu au electivitate de mai bine de două zile. Unii au spus că dispun de generatoare electrice, care oricum nu sunt în stare să asigure volumul necesar de energie electrică pentru funcționarea frigiderelor și a congelatoarelor.

Astfel, în multe magazine, produsele perisabile, cum ar fi cele de patiserie, carnea, mezelurile și altele deja și-au pierdut aspectul comercial și sunt pe cale să se altereze.

Această stare de fapt poate prezenta pericole reale dat fiind că mulți oameni fac astăzi cumpărături pentru masa de Paștele Blajinilor, și anume cumpără carne și pește. Și pentru că a rămas practic o zi până la eveniment, dar în unele cazuri și mai puțin pentru că Paștele Blajinilor este marcat duminica în unele localități, oamenii nu sunt foarte meticuloși în verifica și a alege marfa. Iar vânzătorii sunt interesați cât mai repede să se debaraseze de ea pentru a nu suporta pierderi.

Nu cunoaștem ce acțiuni întreprind autoritățile în această problemă. Cel puțin, pe site-ul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor nu există nici-o informație cu privire la această chestiune.

Situația nu este mai bună în sectorul privat, gospodăriile confruntându-se cu aceeași problemă.

În același timp, oamenii din municipiul Chișinău cumpără în masă reșouri electrice pentru a lupta cumva cu frigul din apartamente.

Corespondenții Sputnik Moldova spun că în magazinele specializate s-au format cozi. Comerțul de desfășoară în ritm alert: în fiecare 15 minute, la casă, este vândut un aparat. Și acestea nu este ieftin, prețul lui variază de la 2000 la 10 000 de lei.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0