Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Intemperia nu i-a oprit pe ofițerii CNA: astăzi au reținut un fost funcționar

© Sputnik / Miroslav RotariMascat CNA НАЦ
Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au reținut, vineri, două persoane în dosarul fostului președinte al raionului Criuleni.

CHIȘINĂU, 21 apr – Sputnik. Fostul vicepreședinte al raionului Criuleni și șoferul ex-președintelui de raion, Vitalie Rotaru, au fost reținuți de ofițerii și procurorii anticorupție.

Aceștia sunt bănuiți că ar fi beneficiat de mijloace financiare din fondurile europene, acționând în complicitate cu alți agenți publici din cadrul Consiliului Raional Criuleni.

Imagini operative despre cum a fost salvat și reținut de CNA un fost funcționar - Sputnik Moldova
Video
CNA: Imagini operative de la salvarea și reținerea unui fost funcționar

Bănuiții ar fi estorcat și primit bani în proporții deosebit de mari pentru a nu bloca activitatea a două proiecte investiționale europene și pentru a determina Consiliul să transfere 10 la sută din finanțare în conturile acestora.

Bănuiții au fost reținuți pentru 72 de ore, iar în privința lor urmează a fi decisă aplicarea măsurii preventive.

Alte două persoane au fost reținute săptămâna trecută, fiind bănuite de pretinderea a aproximativ 1,7 milioane de lei de la câţiva agenţi economici, implicaţi în executarea unor proiecte europene. Este vorba de fostul președinte al raionul Criuleni, Vitalie Rotaru, și un manager de proiect.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0