Avertisment din SUA: un virus mortal ar putea lovi Europa

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaVaccin
Vaccin - Sputnik Moldova
Abonare
Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor avertizează călătorii să ocolească Italia, Germania și Belgia

CHIȘINĂU, 21 apr — Sputnik. Pojarul revine în Europa, iar Italia a înregistrat în doar un an o creștere de aproape două ori a cazurilor de îmbolnăvire cu virusul letal, informează RT.

Aceasta a determinat Statele Unite să emită un avertisment pentru cetățenii care călătoresc în unele state europene. Astfel, centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) avertizează călătorii care se îndreaptă spre Italia, Belgia și Germania.

Bill Gates - Sputnik Moldova
Pronosticul sinistru al lui Bill Gates: vor muri 30 de milioane de oameni

"Ce pot face călători pentru a se proteja? Luați un vaccin rujeolic sau asigurați-vă că ați fost deja vaccinat. Spălați-vă cât mai des pe mâini. Evitați să atingeți gura, nasul și ochii ", era scris pe un anunț pentru călătorii în Belgia.

Miercuri, Ministerul Sănătății din Italia a relatat că în perioada 1 ianuarie — 9 aprilie au fost raportate 1.473 de cazuri de pojar, în comparație cu 866 de cazuri în 2016. Totodată, 88% dintre pacienții tratați nu au fost vaccinați anterior.

Vaccinarea împotriva rujeolei nu este obligatorie în Italia, unde în prezent este vaccinată aproximativ 85 la sută din populație, în timp ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune că 95% din populație trebuie să fie vaccinată pentru neutralizarea epidemiilor.

"Ceea ce se întâmplă în prezent în Italia poate fi definit din punct de vedere tehnic drept o epidemie, un eveniment care apare atunci când numărul de cazuri raportate depășește numărul de cazuri așteptate la un moment dat într-o anumită regiune", a spus Pier Luigi Lopalco, profesor de Igienă și Medicină Preventivă de la Universitatea din Pisa.

În 1980, înainte de vaccinarea pe scară largă, se înregistrau 2,6 milioane de decese în fiecare an din cauza rujeolei, conform estimărilor OMS. În 2015, în lume au fost înregistrate aproximativ 367 de decese din cauza rujeolei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0