Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Atacul armat în centrul Parisului: poliţia are doi suspecţi

© AFP 2024 / LOIC VENANCEPoliția franceză
Poliția franceză - Sputnik Moldova
Abonare
Un poliţist a fost ucis, iar alţi doi au fost grav răniţi, în urma atacului armat comis ieri seară pe Champs-Elysées

CHIŞINĂU 21 apr — Sputnik. Bărbatul care a deschis focul, joi seară, pe bulevardul parizian Champs-Elysées era cetăţean francez.

Iniţial s-a sugerat că atacatorul ar fi fost un belgian. Autorităţile belgiene au dezminţit această informaţie, potrivit cotidianul.ro. ISIS l-a identificat pe atacator drept Abu Yousif al-Belgiki, ceea ce înseamnă "Belgianul" în arabă.

Gruparea Stat Islamic a revendicat atacul armat, printr-un comunicat publicat de organul său de propagandă, Amaq, informează AFP.

"Autorul atacului de pe Champs Elysées din centrul Parisului este Abu Yussef Belgianul şi este unul dintre combatanţii (organizaţiei) Stat Islamic", scrie în comunicat.

Теракт в Великобритании - Sputnik Moldova
Amenințarea teroristă este mai mare în Europa decât oriunde în lume

Poliţia franceză îl suspectează pe Karim Cheurfi de comiterea atacului de ieri de la Paris, soldat cu uciderea unui poliţist şi cu rănirea gravă a altor doi. Acesta ar mai fi fost condamnat în 2001 pentru atacarea unui poliţist. Oamenii legii au efectuat percheziţii la locuinţa din Chelles a lui Cheurfi.

Cel de-al doilea suspect în atacul din centrul Parisului s-a predat autorităţilor belgiene şi este reţinut la Anvers.

Tragedia s-a produs joi seară, în jurul orei locale 21.00, în fața unui magazin Marks & Spencer de pe bulevardul Champs-Elysées. În urma acestuia, un poliţist şi-a pierdut viaţa, alţi doi fiind răniţi grav.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0