Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Amenințarea teroristă este mai mare în Europa decât oriunde în lume

© REUTERS / Hannah McKayТеракт в Великобритании
Теракт в Великобритании - Sputnik Moldova
Abonare
Amenințarea reprezentată de extremismul violent este mai mare în Europa decât oriunde în lume, exceptând zonele de război, a declarat șeful Comandamentului European

BUCUREȘTI, 24 mart — Sputnik. După atacul terorist de miercuri de la Londra, Europa a devenit cea mai nesigură zonă din lume.

"Numărul amenințărilor de acest tip pe care le avem în Europa este probabil mai mare decât în orice altă parte a globului, cu excepția teritoriilor unde luptăm cu teroriștii, cum ar fi Siria, Afganistan și Irak", a declarat un lider militar al SUA în Europa, Comandantul Suprem Aliat al NATO, generalul Curtis Scaparrotti, potrivit RT.

El a spus că Europa se confruntă cu o "provocare dificilă" din cauza extremiștilor.

Miercuri, cinci persoane, inclusiv agresorul, au fost ucise în atacul terorist din centrul Londrei. Poliția a identificat atacatorul. El este cetățean britanic în vârstă de 52 de ani, musulmanul Khalid Masood, născut Adrian Russell Ajao. Opt persoane au fost reținute în șase locații diferite din Marea Britanie.

ISIS a revendicat atentatul. Scaparrotti a transmis condoleanțe celor răniți, precum și rudelor celor uciși în tragedie, menționând că Statele Unite sunt pregătite să sprijine în continuare Marea Britanie.

"Gândurile și rugăciunile noastre se îndreaptă către aceste victime și către familiile afectate de acest atentat fără sens. Condamnăm cu fermitate acest atac și vom continua să fim umăr la umăr cu aliatul nostru NATO și cu partenerii noștri, pentru a învinge terorismul", a declarat el.

Scaparotti a mai spus că este deosebit de îngrijorat în legătură cu grupurile criminale care fac trafic cu solicitanții de azil în Europa.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0