Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vremea rea în Moldova va afecta recolta în 2017, dar și în anii următori

© Sputnik / Сергей Мальгавко / Accesați arhiva multimediaЗаснеженные окрестности села
Заснеженные окрестности села - Sputnik Moldova
Abonare
Vremea rea care s-a abătut asupra țării noastre în aceste zile ar putea să afecteze nu doar recolta din 2017, ci și pe cea din următorii câțiva ani

CHIȘINĂU, 20 apr — Sputnik, Daria Cernega. Înghețurile și ninsorile care s-au abătut asupra Republicii Moldova vor afecta recolta de fructe, a declarat Igor Ivanov, proprietarul unei plantații de cireși din raionul Orhei.

Potrivit acestuia, temperaturile joase împiedică polenizarea, deoarece albinele zboară doar la temperaturi de peste 8 grade. Astfel, chiar și florile care vor rezista înghețurilor nu vor putea da rod.

În afară de aceasta, pomii fructiferi riscă să intre în vară cu frunzișul nesănătos, iar asta nu va afecta doar recolta anului 2017, ci și pe cea din următorii câțiva ani.

Chișinău. 20 aprilie 2017. Zăpadă - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Peste 120 de localităţi din centrul și sudul țării au rămas fără curent electric

În asemenea condiții, va fi necesară aplicarea unor măsuri speciale atât în livezi, cât și în sere. Unele culturi, de exemplu roșiile și ardeii, sunt mai sensibile la înghețuri. Pentru a salva recolta și răsadul de frig, producătorul Dmitri Caraman din raionul Orhei folosește instalații termice suplimentare, ceea ce necesită cheltuieli mai mari: o butelie de gaz ajunge doar pentru 48 de ore.

Anterior, meteorologii anunțau că, la 20 — 21 aprilie, Republica Moldova va fi traversată de mase de aer rece din nordul continentului. Iar dinspre sud se va abate un ciclon, ceea ce va condiționa precipitații mixte — lapoviță cu ninsoare — în toată țara.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0