Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Peste 120 de localităţi din centrul și sudul țării au rămas fără curent electric

© Sputnik / Rodion ProcaChișinău. 20 aprilie 2017. Zăpadă
Chișinău. 20 aprilie 2017. Zăpadă - Sputnik Moldova
Abonare
Urmare a rafalelor de vânt puternic şi a depunerii precipitaţiilor pe conductori şi copaci, care se rup sub greutatea acestora, s-a înregistrat absenţa tensiunii în circa 120 de localităţi din raioanele de centru și de sud ale țării

CHIȘINĂU, 20 apr – Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat menține, până pe datat de 24 aprilie, codul galben de condiţii meteorologice dificile, manifestate prin precipitaţii puternice sub formă de ploi şi lapoviţă, însoţite de vânt nord-estic cu intensificări de până la 17-22 m/s. 

Cele mai intense precipaţii se prevăd pentru zilele de 20 şi 21 aprilie. În dimineaţa zilei de astăzi, joi, 20 aprilie, acestea au acoperit practic întreg teritoriul ţării, afectând buna funcţionare a reţelelor electrice, ceea ce a generat o serie de deconectări avariate cauzate de numeroase rupturi de conductori.

Ситуация в Кишиневе - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vântul a provocat distrugeri în Capitală, vezi ce s-a întâmplat cu unele mașini

 ”Urmare a rafalelor de vânt puternic şi a depunerii precipitaţiilor pe conductori şi copaci, care se rup sub greutatea acestora, s-a înregistrat absenţa tensiunii în circa 120 de localităţi din raioanele de centru și sud ale țării, precum Criuleni, Strășeni, Orhei, Ialoveni, Cimișlia, Leova, Ciadâr-Lunga, Taraclia, Hâncești, Cantemir, Căuşeni, de asemenea, în suburbiile mun. Chişinău”, anunță compania  Gas Natural Fenosa.

Echipele operative ale întreprinderii efectuează lucrări de reparaţie a liniilor electrice aeriene deteriorate şi de realimentare cu energie a localităţilor afectate.

Intemperia a înrăutăţit şi situaţia privind circulaţia rutieră, care se desfăşoară cu dificultate.

Зима - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Frigul va amâna recolta de roşii și va afecta pomii fructiferi şi viţa de vie
 

”Acest fapt influenţează în sens negativ timpul deplasărilor echipelor mobile pe teren, afectând astfel în mod obiectiv durata de remediere a defecţiunilor în reţelele electrice”, avertizează compania.

Gas Natural Fenosa în Moldova prezintă scuze consumatorilor  pentru incomoditățile survenite şi îi asigură, că depune eforturi susţinute pentru repunerea cât mai urgentă a serviciului.

Întreprinderea îndeamnă cetățenii să ocolească conductoarele electrice căzute accidental la pământ sau care atârnă de pe piloni şi copaci, să nu atingă conductoarele electrice rupte, să nu intervină în instalațiile electrice deoarece acestea se pot solda cu electrocutări.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0