Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Omul de afaceri Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare

© realitatea.mdVeaceslav Platon
Veaceslav Platon - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii au cerut în instanță 23 de ani de închisoare pentru Veaceslav Platon, iar avocații lui Platon au cerut achitarea clientului lor.

CHIȘINĂU, 20 apr — Sputnik. Omul de afaceri Veaceslav Platon a fost condamnat la 18 ani de închisoare în penitenciar de tip închis. Sentința a fost pronunțată joi, la ora 13.00, de magistrații de la Judecătoria Buiucani. Potrivit aceleiași decizii, o parte din averile lui Platon au fost confiscate și sechestrate. 

исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Joi va fi pronunțată sentința în dosarul lui Veaceslav Platon

Procurorii au cerut în instanță 23 de ani de închisoare pentru Platon. Avocații lui Platon au cerut achitarea clientului lor.

Platon a fost condamnat într-un dosar penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, care au condus la prejudicierea Băncii de Economii cu aproximativ 800 de milioane de lei. Procurorii au ajuns la concluzia că banii, obţinuţi prin înșelăciune sub formă de credite, au fost transferați pe conturile mai multor companii off-shore, pentru a le deghiza proveniența ilegală.

Ulterior, o parte din această sumă a fost utilizată pentru stingerea unor credite obţinute anterior de către învinuit în băncile din Republica Moldova. Creditele au fost luate cu ajutorul unor persoane interpuse, care, pentru obţinerea banilor, au gajat acțiuni la Moldindcombank, compania ASITO, bunuri imobile ce aprţineau Moldindcombank, precum şi bunuri din Federaţia Rusă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0