Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Joi va fi pronunțată sentința în dosarul lui Veaceslav Platon

© Sputnik / Мирослав Ротарьисправительное учреждение
исправительное учреждение - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii au solicitat 23 de ani de detenție pentru Veaceslav Platon, învinuit de escrocherie şi spălare de bani

CHIȘINĂU, 19 apr – Sputnik. Omul de afaceri Veaceslav Platon ar putea sta la închisoare 23 de ani. Procurorii au solicitat, miercuri, în instanță, 23 de ani de detenție pentru Veaceslav Platon, învinuit de escrocherie şi spălare de bani.

”Prin cumul de pedepse, solicităm 23 de ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții în sistemul bancar pe un termen de 5 ani”, a declarat procurorul de caz, Andrei Băieșu.

De cealaltă parte, avocații lui Platon cer achitarea clientului lor. 

Joi, 20 aprilie, instanța va pronunța sentința în dosarul Platon. În cadrul acestei ședințe va fi dat și dreptul la replici și deliberarea. 

Veaceslav Platon - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Veaceslav Platon ar putea figura și în alte dosare penale
 

Platon este cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, care au condus la prejudicierea Băncii de Economii cu aproximativ 800 de milioane de lei. Procurorii au ajuns la concluzia că banii, obţinuţi prin înșelăciune sub formă de credite, au fost transferați pe conturile mai multor companii off-shore, pentru a le deghiza proveniența ilegală. 

Ulterior, o parte din această sumă a fost utilizată pentru stingerea unor credite obţinute anterior de către învinuit în băncile din Republica Moldova. Creditele au fost luate cu ajutorul unor persoane interpuse, care, pentru obţinerea banilor, au gajat acțiuni la Moldindcombank, compania ASITO, bunuri imobile ce aprţineau Moldindcombank, precum şi bunuri din Federaţia Rusă.

În prezent, procurorii au aplicat sechestru pe bunuri, părţi sociale ale companiilor rezidente, ce aparţin învinuitului, şi conturi bancare în valoare de aproximativ 700 de milioane de lei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0