Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Veaceslav Platon ar putea figura și în alte dosare penale

© realitatea.mdVeaceslav Platon
Veaceslav Platon - Sputnik Moldova
Abonare
Procurorii anticorupție desfășoară acțiuni de urmărire penale în câteva dosare în care ar putea figura și Veaceslav Platon.

CHIȘINĂU, 31 aug – Sputnik. Omul de afaceri Veaceslav Platon, cercetat penal de procurorii moldoveni pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, ar putea figura și în alte dosare penale, a declarat pentru Sputnik procurorul șef anticorupție, Viorel Morari. 

„Este posibil ca Platon să figureze și în alte cauze penale. În prezent, au loc acțiuni de urmărire penală”, a declarat procurorul.

Morari a menționat că este prematur să se vorbească despre aceste dosare. Procurorul a evitat să spună și dacă cauzele respective fac parte din dosarul fraudelor bancare. Morari a spus că Platon este bănuit în aceste dosare.

Veaceslav Platon, arestat de autorităţile Ucrainei la solicitarea procurorilor moldoveni, a fost extrădat, pe 29 august, în Republica Moldova. Imediat după predarea acestuia autorităţilor de la Chişinău, procurorii i-au adus la cunoştinţă învinuirea.

Veaceslav Platon - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ședința de judecată în dosarul Platon a fost amânată

Judecătoria Buiucani urma să se expună asupra demersului procurorilor privind prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare pe numele lui Platon. Ședința a fost, însă, amânată pentru data de 1 septembrie, la solicitarea avocaților lui Platon. 

Veaceslav Platon este cercetat penal pentru escrocherie şi spălare de bani în proporţii deosebit de mari, fapt ce a condus la prejudicierea Băncii de Economii cu peste 800 de milioane de lei. Procurorii au ajuns la concluzia că banii, obţinuţi prin înşelăciune sub formă de credite, au fost transferaţi pe conturile mai multor companii off-shore, pentru a le deghiza provenienţa ilegală, iar ulterior, o parte din ei a fost utilizată pentru stingerea unor credite în băncile din Republica Moldova.


Fluxul de știri
0