Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ghimpu are un ou și acela e roz (foto)

© Facebook / Mihai GhimpuMihai Ghimpu
Mihai Ghimpu - Sputnik Moldova
Abonare
Mihai Ghimpu ar putea să rămână în memoria moldovenilor ca „omul cu oul roz", pentru că după alegerile parlamentare din 2018 acesta ar putea să nu mai intereseze pe nimeni, indiferent ce va face

Liderului liberalilor moldoveni, Mihai Ghimpu, i-a reușit de minune să-și subordoneze totalmente partidul. A făcut din PL piesa sa preferată, jucăria și unealta pe care o mânuiește cum și când are chef. Astfel, PL-ul a devenit un fel de clonă a liderului său, iar valoarea lui (a PL-ului) și imaginea pe care o mai are nu este nimic altceva decât o continuare a lui Ghimpu, sau, mai bine zis, umbra acestuia.

Mihai Ghimpu și Anișoara Loghin - Sputnik Moldova
Politică
Anișoara Loghin, unica și ultima șansă a lui Mihai Ghimpu, iată de ce

În preajma sărbătorii pascale din acest an, șeful liberalilor s-a remarcat printr-o apariție extravagantă și penibilă în același timp. De parcă nu i-ar fi pe moarte proiectul politic, acesta a defilat în fața presei cu un ou roz, bucuros nevoie mare, de parcă ar fi vrut să zică: „Vedeți, nimeni nu are un ou ca al meu! Totul e bine, totul îmi merge strună".

Evenimentul s-a bucurat de o largă mediatizare. Astfel, Ghimpu s-a pricopsit cu un nou element de PR — un ou roz. „Ghimpu și oul său roz" a fost, înainte de Paști, principalul subiect de știri despre liderului PL.

© Facebook / Nicu GoncearMihai Ghimpu a apărut în public înainte de PAști cu un ou roz în mână
Mihai Ghimpu a apărut în public înainte de PAști cu un ou roz în mână - Sputnik Moldova
Mihai Ghimpu a apărut în public înainte de PAști cu un ou roz în mână

Deja i-am auzit pe unii analiști opinând că oul roz ar putea fi impus de Ghimpu drept noul simbol electoral al PL. Cei doi omuleți care se țin de mâini, în opinia unor figuri influente din conducerea PL, nu ar mai avea cotație la electorat.

Chiar dacă a exploatat în mai multe campanii electorale ideile românismului și unionismului, cu acest mesaj Ghimpu nu mai este credibil. Dacă cineva vrea să mă contrazică, eu le recomand să studieze cu multă atenție sondajele de opinie din ultimii ani. El a epuizat temele românismului și unionismului. Toate inițiativele trăsnite, cu care a tot încercat să se facă observat în ultima perioadă, nu au provocat niciun interes în societate, cu excepția apariției cu oul roz. Deci, se pare că tocmai la această imagine s-a oprit cariera lui Ghimpu.

Iar sfârșitul oricărei drame, precum se știe, se reține mult mai bine decât orice alt episod al său.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0