Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Alegeri parlamentare anticipate în Marea Britanie, în iunie

© REUTERS / Facundo ArrizabalagaBritain's Prime Minister Theresa May and Colombia's President Juan Manuel Santos (not shown) speak to journalists after their bilateral meeting at 10 Downing Street in London, November 2, 2016.
Britain's Prime Minister Theresa May and Colombia's President Juan Manuel Santos (not shown) speak to journalists after their bilateral meeting at 10 Downing Street in London, November 2, 2016. - Sputnik Moldova
Abonare
Prim-ministrul Marii Britanii Theresa May a anunțat azi că pe 8 iunie vor avea loc alegeri parlamentare anticipate

CHIȘINĂU, 18 apr — Sputnik. În Marea Britanie vor avea loc alegeri parlamentare anticipate pe data de 8 iunie și va fi format un nou cabinet de miniștri, a anunțat marți prim-ministrul britanic Theresa May.

Premierul britanic Theresa May - Sputnik Moldova
Ce drepturi vor avea moldovenii cu pașaport românesc după Brexit

„Acum am avut o ședință a cabinetului de miniștri. Am luat decizia ca noile alegeri parlamentare să se desfășoare în țară pe 8 iunie. Țara are nevoie de un guvern puternic", a declarat May în fața jurnaliștilor.

RIA Novosti subliniază că decizia privind organizarea alegerilor parlamentare anticipate a fost luată în contextul în care partidul conservator, aflat la guvernare, a reușit să-și îmbunătățească popularitatea.

Theresa May este de părere că aceste alegeri sunt necesare pentru fortificarea unității în interiorul guvernului în condițiile în care în martie a demarat procedura de ieșire a Marii Britanii din Uniunea europeană. Acest proces urmează să se încheie pe 29 martie 2019.

„Lipsa unității în guvern nu ne poate aduce succes în negocierile cu UE", a spus May, remarcând, totodată, că „ieșire din UE este un scop ce nu mai poate fi schimbat al conservatorilor".

După ce proiectul de lege privind alegerile parlamentare anticipate a fost adoptat azi de guvern, acesta deja mâine va fi supus dezbaterilor în parlament. Adoptarea acestuia necesită votul a două treimi din numărul total al deputaților britanici.

Fluxul de știri
0