Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pungile de plastic de unică folosință ar putea fi interzise

© Sputnik / Miroslav RotariПакеты
Пакеты - Sputnik Moldova
Abonare
Specialiştii în protecţia mediului atrag atenţia că pungile de plastic se degradează greu, mai exact în 200 de ani

CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. Guvernul României lucrează la un proiect de lege care să oblige comercianţii să pună pe piaţă doar pungi ce pot fi reutilizate. Primele care ar putea disparea sunt cele foarte subţiri, cu mâner, vândute adesea de supermarketuri şi care de cele mai multe ori ajung direct la gunoi.

Se încearcă practic transpunerea în legislaţia românească a unei directive europene de reducere a deşeurilor de plastic, însă iniţiativa vine destul de târziu fiindcă România s-a mişcat mai greu decât ceilalţi membri UE şi dacă nu ia măsuri rapid riscă să fie amendată, potrivit Digi24.

Padure - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Efectele schimbărilor climatice asupra mediului, discutate la Chişinău

La Ministerul Mediului din București se desenează inclusiv o politică de reciclare a pungilor de plastic şi, dacă are sprijin politic, ar putea intra în vigoare un sistem de depozit prin care clientul să poată primi bani dacă îi returnează comerciantului pungile folosite, relatează „Business Club”.

Potrivit statisticilor, un european utilizează 200 de pungi pe an și rareori le refolosește. Fiind foarte subțiri, prin degradare, se transformă în particule foarte mici, sunt ingerate de animale și pot ajunge apoi în meniul oamenilor. Specialiştii în protecţia mediului atrag atenţia că pungile de plastic se degradează greu, mai exact în 200 de ani.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare: Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0