Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Efectele schimbărilor climatice asupra mediului, discutate la Chişinău

© Sputnik / Rodion ProcaPadure
Padure - Sputnik Moldova
Abonare
Un program finanţat de UE invită în Moldova ţările Parteneriatului Estic şi Rusia, pentru a discuta despre reducerea efectelor schimbărilor climatice asupra mediului.

CHIŞINĂU, 19 sept – Sputnik. Săptămâna viitoare, în cadrul programului Clima Est finanțat de UE, care oferă asistență țărilor Parteneriatului Estic și Federației Ruse în fața impactului schimbărilor climatice, va fi organizată o conferință în cadrul căreia vor fi prezentate experiențele din regiune și din Uniunea Europeană, în mod special, cele ce țin de inițiativele de administrare a ecosistemului pășunilor, a turbăriilor și a ecosistemelor forestiere. 

Высохшая земля - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Seceta hidrologică seacă Moldova

La conferință vor fi prezenți experți din țările Parteneriatului Estic și din Rusia, precum și din Uniunea Europeană, care vor discuta gestionarea durabilă a pădurilor, pășunilor și turbăriilor, precum și abordarea efectelor schimbărilor climatice. Delegații vor discuta despre modul în care măsurile de adaptare bazate pe ecosistem pot oferi beneficii comunităților, spre exemplu prin crearea de noi locuri de muncă.

Conferința va fi lansată la 22 septembrie prin discursurile mai multor demnitari, precum Andrian Delinschi, viceministrul Mediului din Republica Moldova, Aneil Singh, Șeful Diviziei Operaționale a Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova și Dafina Gercheva, Rezident Coordonator ONU și Reprezentant Permanent PNUD în Moldova.

Conferința se va încheia la 23 septembrie și va fi urmată de o vizită de studiu la proiectul pilot al programului Clima Est aflat în Parcul Național Orhei. 

Proiectele pilot oferă asistență capacității de adaptare a pășunilor și a pădurilor la schimbările climatice prin sporirea sechestrării de carbon, simultan conservând biodiversitatea și oportunitățile economice. 

Fluxul de știri
0