Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție dacă traversați în aceste zile frontiera de stat

© Sputnik / Miroslav Rotariпограничная полиция
пограничная полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Poliția de Frontieră din Moldova a luat măsuri suplimentare pentru fluidizarea traficului transfrontalier în perioada sărbătorilor pascale

CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. Și în acest an, în perioada sărbătorilor de Paști, Poliția de Frontieră întreprinde o serie de acțiuni suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul, să reducă timpul de așteptare la controlul de frontieră și să evite formarea rândurilor de persoane şi mijloace de transport în punctele de trecere.

пограничная полиция - Sputnik Moldova
Poliția de Frontieră: acțiuni de mobilizare la ambele hotare ale țării

În scopul evitării formării cozilor, Poliția de Frontieră recomandă tranzitarea tuturor punctelor de trecere existente la graniţă, pentru a nu suprasolicita doar unele dintre ele. În ajutor vine și aplicația TRAFIC ONLINE.

La solicitarea administrației publice locale vor fi deschise puncte de trecere cu statut local, amplasate pe sectorul de frontieră moldo-ucrainean. Activitatea dată va simplifica trecerea frontierei de către cetățenii Republicii Moldova și Ucrainei, care locuiesc permanent în raioanele administrative de frontieră, în baza buletinelor de identitate sau în baza pașapoartelor pentru ieșire peste hotare și trecerea frontierei cu mijloace de transport care aparțin acestora a căror capacitate de încărcare nu depășește 3,5 tone.

Din 7 aprilie, reprezentanții Poliției de Frontieră Române efectuează verificări conform noilor modificări ale Codului Frontierelor Schengen. Acest fapt condiționează creşterea timpilor de aşteptare pentru efectuarea formalităţilor de frontieră și în punctele de trecere situate la hotarul moldo-român.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare: Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0