Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Poliția de Frontieră: acțiuni de mobilizare la ambele hotare ale țării

© Sputnik / Miroslav Rotariпограничная полиция
пограничная полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii își vor amplifica acţiunile de supraveghere și control în zona de frontieră începând cu data de 1 aprilie

CHIȘINĂU, 30 mart — Sputnik. Începând cu data de 1 aprilie, angajații Poliției de Frontieră își vor amplifica acţiunile de supraveghere și control în zona de frontieră și asta pentru că în următoarele 70 de zile, în toată țara este stabilită perioada de prohibiţie în obiectivele acvatice piscicole naturale.

„Personalul implicat nemijlocit în activitățile de supraveghere a frontierei de stat sunt familiarizați cu perioadele de prohibiţie pentru anul 2017, inclusiv instruiți ce acțiuni urmează să întreprindă ca să depisteze persoanele în zona de frontieră care încalcă prevederile legislaţiei în domeniul vizat”, scrie într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Валериу Мунтяну - Sputnik Moldova
Nu e glumă! Ordin semnat de Valeriu Munteanu, în vigoare de la 1 aprilie

Polițiștii de Frontieră vor participa, alături de angajații altor instituţii abilitate ale statului, la acțiuni privind asigurarea protecţiei fondului piscicol natural, prin prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal. Totodată, în această perioadă, Poliția de Frontieră și Serviciul Piscicol vor face schimb reciproc de informații și vor informa populația cu privire la perioadele de prohibiţie.

Anterior ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, a semnat un ordin prin care sunt stabilite următoarele perioade de prohibiţie pentru pescuitul sportiv și de amator al tuturor speciilor de pești și pentru dobândirea moluștelor, crustaceelor și altor organisme acvatice în bazinele acvatice piscicole naturale din Republica Moldova:

1. Timp de 70 de zile consecutive, din 1 aprilie până în 9 iunie 2017 inclusiv:
— în fluviul Nistru pe sectorul de la satul Naslavcea până la oraşul Camenca;
— în lacul de acumulare Dubăsari;
— în fluviul Nistru pe sectorul de la barajul Centralei Hidroelectrice Dubăsari până la satul Palanca şi braţul Turunciuc;
— în obiectivele acvatice piscicole, altele decât cele atribuite pentru activităţi în domeniul pisciculturii, cu excepţia măsurilor tehnologice piscicole.

Сплав по Днестру - Sputnik Moldova
Râul Nistru: cum poate fi salvat

2. Timp de 60 de zile consecutive, din 1 aprilie până în 30 mai 2017 inclusiv:
— în râul Prut, de la intersecţia lui cu frontiera de nord a Republicii Moldova cu Ucraina până la satul Teţcani, r-nul Briceni;
— în lacul de acumulare Costeşti — Stânca;
— în râul Prut, pe sectorul de la barajul nodului hidrotehnic Costeşti — Stânca până la satul Giurgiuleşti, r-nul Cahul;
— în bălţile Manta şi afluenţii de stânga ai râului Prut;
— în lacul de acumulare Cuciurgan, nu se va putea pescui din 25 martie până în 31 mai inclusiv.

Potrivit Poliției de Frontieră, în anul 2016, în perioada de prohibiție, au fost documentate 31 de cazuri, în care 69 de persoane au fost prinse la pescuit ilegal în apele de frontieră. Oamenii legii au ridicat atunci aproximativ 8.650 de metri de plasă.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0