Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Lumina Sfântă s-a aprins în Biserica Mormântului Sfânt din Ierusalim

© Sputnik / Алексей Филиппов / Accesați arhiva multimediaПасхальное богослужение в храме Христа Спасителя в Москве
Пасхальное богослужение в храме Христа Спасителя в Москве - Sputnik Moldova
Abonare
Lumina Sfântă s-a aprins, sâmbătă, în Biserica Mormântului Sfânt din Ierusalim, de unde va fi trimisă în ţări din întreaga lume, inclusiv în Moldova

CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. Mii de pelerini au aşteptat în Biserica Mormântului Sfânt venirea Luminii Sfinte, considerată cea mai evidentă dintre minunile creştine care se petrec în Biserica Ortodoxă.

Ritualul aprinderii focului sfânt este considerat miraculos şi are o tradiţie de peste un mileniu, potrivit Digi 24. Patriarhul Ierusalimului intră în capela în care se află mormântul lui Iisus Hristos, cu 33 de lumânări neaprinse în mâini. Este un număr biblic, ce simbolizează vârsta pe care o avea Mântuitorul când a fost răstignit.

Пасхальное богослужение прошло в Кафедральном соборе Кишинева - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În această seară, în Moldova va fi adus Focul Sfânt

Înainte de a coborî după Lumina Sfântă, Patriarhul este verificat de poliţiştii israelieni, care se asigură că nu are la el nici o sursă de foc.

Potrivit ritualului, Patriarhul înconjoară de trei ori mormântul, apoi îngenunchează în faţa lespedei de marmură şi se roagă pentru pogorârea Sfintei Lumini.

După producerea acestei minuni, cele 33 de lumânări se aprind, iar Patriarhul iese din mormânt şi împarte Lumina credincioşilor din biserică. De aici, va fi împărţită în această noapte în toată lumea pentru a marca Învierea Domnului.

În Moldova, Focul Sfânt va ajunge în această seară cu o delegaţie a Mitropoliei Moldovei, condusă de Mitropolitul Chișinăului și Întregii Moldove, Vladimir.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare: Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0