Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În această seară, în Moldova va fi adus Focul Sfânt

Abonare
O delegație condusă de Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Vladimir, a plecat la Ierusalim pentru a aduce, pentru a 15-a oară, Focul Sfânt de Sfintele Sărbători de Paști

CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. În seara zilei de sâmbătă, în Moldova va fi adus Focul Haric. O delegație condusă de Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, Vladimir, a plecat la Ierusalim pentru a aduce, pentru a 15-a oară, Focul Sfânt de Sfintele Sărbători de Paști.

Распятие и свечи - Sputnik Moldova
Societate
Azi seara va fi adus la Chișinău focul haric

”Anul 2017 este practic un an jubiliar pentru noi, fiindcă a 15-a oară plecăm în Ţara Sfântă pentru a prelua Focul Haric în Biserica Învierii Mântuitorului Hristos, la mormântul Mântuitorului şi a-l aduce în ţară ca o binecuvântare cerească”, a declarat Mitropolitul. 

Potrivit Mitropolitului, Focul Sfânt este ceea ce este binecuvântat de Dumnezeu, binecuvântarea cerească care coboară în cetatea Ierusalimului, în Biserica Învierii.

”Îl preluăm de acolo de la lumânările care se aprind în mâna Patriarhului ortodox al Ierusalimului și îl aducem în ţara noastră. Este o responsabilitate, este o retrăire, dar în acele momente şi o bucurie când aducem Focul Haric, că şi anul acesta coboară Focul Haric şi viaţa pe pământ continuă”, a declarat Mitropolitul Moldovei.

Focul Sfânt va fi adus la Chișinău în intervalul orelor 19.00-20.00. Acesta va fi împrăștiat tuturor enoriașilor care se vor afla la Catedrala Mitropolitană, dar și celor din întreaga republică. 

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare: Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0