Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Zeci de mii de oameni au traversat frontiera Moldovei doar într-o zi

© Sputnik / Мирослав РотарьТаможенный пункт Оанча
Таможенный пункт Оанча - Sputnik Moldova
Abonare
Comparativ cu aceeași perioadă înainte de Paști a anului trecut, numărul traversărilor este în descreștere cu 3,32 la sută.

CHIȘINĂU, 15 apr – Sputnik. Potrivit datelor statistice prezentate de Poliția de Frontieră, în ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei de stat, fluxul de persoane a constituit peste 67,4 mii de traversări, dintre care aproape 41,3 mii au fost  înregistrate pe sensul de intrare în Republica Moldova. 

Comparativ cu aceeași perioadă înainte de Paști a anului trecut, numărul traversărilor este în descreștere cu 3,32 la sută. 

Cele mai solicitate puncte de trecere au fost”Leușeni” cu un total de peste 10,3 mii de traversări persoane, ”Otaci” – 9 570 traversări persoane și ”Aeroportul Internațional Chișinău” –  cu 8 059 traversări persoane.

пограничная полиция - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Atenție dacă traversați în aceste zile frontiera de stat

În perioada sărbătorilor de Paști, Poliția de Frontieră întreprinde o serie de acțiuni suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul, să reducă timpii de așteptare la controlul de frontieră și să evite formarea rândurilor de persoane şi mijloace de transport în punctele de trecere. 

Din data de 7 aprilie, reprezentanții Poliției de Frontieră Române realizează verificări sistematice la toate punctele de trecere a frontierei, conform noilor modificări ale Codului Frontierelor Schengen. Acest fapt va condiționa creşterea timpului de aşteptare pentru efectuarea formalităţilor de frontieră și în punctele de trecere situate la hotarul moldo-român.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare: Sputnik Moldova pe Facebook, @sputnikmoldova pe Twitter, Sputnik Moldova pe VK, Sputnik Moldova pe OK, Sputnik Moldova pe GPlus+

Fluxul de știri
0