Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Azi seara va fi adus la Chișinău focul haric

© Sputnik / Тарас Литвиненко / Accesați arhiva multimediaРаспятие и свечи
Распятие и свечи - Sputnik Moldova
Abonare
Focul haric va fi adus la Chișinău pentru a paisprezecea oară. Delegația moldovenească va reveni de la Ierusalim sâmbătă seara.

CHIȘINĂU, 30 apr – Sputnik. Delegația moldovenească în frunte cu Mitropolitul Chișinăului și al Întregii Moldove, ÎPS Vladimir, vor aduce sâmbătă seara în capitală focul haric.

Delegația va ajunge în scuarul Catedralei Nașterea Domnului aproximativ la ora 19.00, de unde flăcările focului haric vor fi transmise în toate lăcașurile sfinte din țară.

Sâmbăta Mare - Sputnik Moldova
Societate
Sângele Lui a fost preţ de răscumpărare pentru noi

În timpul liturghiei pascale în centrul Chișinăului vor veghea asupra liniștii publice circa 200 de polițiști. Iar în total pe țară în timpul sărbătorilor vor veghea aproximativ 2800 de polițiști.

Totodată, în capitală, pentru a le asigura mai mult confort locuitorilor, transportul public va circula în baza unui alt grafic.

La 30 aprilie autobuzele și troleibuzele vor circula până la miezul nopții, iar microbuzele până mai târziu, în funcție de numărul pasagerilor.

Focul haric simbolizează lumina dumnezeiască a Învierii lui Hristos. Acest foc se aprinde în fiecare an în Catedrala Mormântului Mântuitorului din Ierusalim, în preajma Paștelui, la rugăciunile făcute de Patriarhul Ierusalimului. În acest timp catedrala și străzile din preajma ei sunt pline de pelerini și de reprezentanți ai clerului ortodox din aproape toată țările.

Fluxul de știri
0