Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Detalii: CNA a descoperit cum sunt furate terenurile Primăriei Chișinău

© Sputnik / Miroslav RotariПримэрия Кишинева
Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Centrul Național Anticorupție anunță că trei persoane au fost reţinute în dosarul deposedării ilegale a Primăriei Chișinău de 20 de terenuri

CHIŞINĂU, 14 apr — Sputnik. Un executor judecătoresc, un șef al Asociației „Cuvântul de Onoare" şi reprezentantul unor agenţi economic au fost reţinuţi de procurorii Anticorupție şi ofițerii CNA în dosarul însuşirii a 20 de terenuri ce aparţin Primăriei municipiului Chişinău.

Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Societate
De ce i-a reţinut CNA pe consilierul şi şoferul lui Triboi

Potrivit comunicatului de presă al CNA, toţi trei sunt bănuiţi că ar fi încercat să intre în posesia loturilor, în baza unor hotărâri judecătoreşti obţinute prin fraudă.

În fapt, executorul judecătoresc este suspectat că ar fi mimat o licitaţie funciară, în cadrul căreia ar fi fost expuse la vânzare 20 de terenuri din capitală. Acesta ar fi falsificat un proces-verbal privind rezultatele licitaţiei, care de fapt nici nu a avut loc, prin care i-a desemnat câștigători pe trei agenţi economici — în realitate complicii săi. Ulterior, în baza acestui proces-verbal, a fost pusă în aplicare o schemă frauduloasă cu scopul de a intra în posesia acestor bunuri.

Astfel, în urma unor hotărâri de judecată, 20 de terenuri au fost înregistrate în Registrul bunurilor imobile ale OCT Chişinău, iar membrii grupului, din care făceau parte executorul judecătoresc, reprezentantul Asociaţiei obşteşti "Cuvântul de Onoare" şi câţiva agenţi economici, au devenit beneficiarii reali ai bunurilor Primăriei.

Pe faptele descrise au fost iniţiate două cauze penale pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu şi abuz de serviciu, comise în interesul unui grup criminal organizat. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă pedepse cu închisoare pe un termen de până la 10 ani. În prezent, acţiunile continuă, iar cele trei persoane se află în izolatorul CNA pentru 72 de ore.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0