Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

De ce i-a reţinut CNA pe consilierul şi şoferul lui Triboi

© Sputnik / Miroslav RotariMascat CNA НАЦ
Mascat CNA НАЦ - Sputnik Moldova
Abonare
În urma percheziţiilor care au continuat şi sâmbătă la Guvern, dar şi în alte locuri, procurorii și ofițerii CNA au mai reţinut patru persoane

CHIŞINĂU, 1 apr — Sputnik. Potrivit Centrului Naţional Anticorupţie, un consilier al viceminstrului Valeriu Triboi şi directorul Întreprinderii Furnizarea Energiei Electrice „Nord" au fost escortaţi în dimineaţa zilei de astăzi la sediul CAN, fiind reţinuţi pentru 72 de ore.

Totodată, cu puţin timp în urmă au mai fost reţinuţi unul dintre şoferii viceministrului Economiei, tot el şi angajatul agentului economic, gestionat din umbră de demnitar, dar şi directorul companiei care a dat în locaţiune FEE — Nord imobilul cumpărat de la Moldtelecom.

Potrivit sursei, cele patru persoane sunt audiate de procurori pentru complicitate la comiterea abuzului de putere, fapt care a prejudiciat statul în proporţii deosebit de mari.

Правительство РМ Guvernul Republicii Moldova - Sputnik Moldova
Societate
„Gluma" de 1 aprilie se îngroaşă. Alte două persoane reţinute de CNA

Ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie au efectuat sâmbătă mai multe acţiuni de urmărire penală în dosarul viceministrului Economiei. Percheziţii au avut loc la domiciliile celor patru persoane, în automobilele lor, da şi în unele birouri ale Ministerului Economiei, în sediul Guvernului.

Valeriu Triboi a fost reținut pentru 72 de ore, fiind ridicat vineri de procurorii și ofițerii CNA chiar din clădirea Guvernului.

Potrivit anchetei, viceministrul Economie, Valeriu Triboi, ar fi abuzat de funcţia sa şi, prin intermediul unor terţe persoane, ar fi cumpărat de la SA Moldtelecom, fondator al căruia este Ministerul Economiei, un imobil în valoare de aproape un milion de lei, iar ulterior a dat clădirea în locaţiune, pe o perioadă de 10 ani, întreprinderii Furnizarea Energiei Electrice Nord.

Valeriu Triboi a fost luat de procurori chiar din clădirea Guvernului>>>

Ulterior, prin abuz de putere, bănuitul ar fi dat indicaţie factorilor de decizie de la întreprindere să repare imobilul dat în locaţiune din contul acesteia. Potrivit documentelor administrate de anchetatori, pentru reparaţia clădirii au fost alocate patru milioane de lei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0