Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia a anunțat oficial că refuză să participe la concursul „Eurovision”

© Sputnik / Alexey Filippov / Trecere la banca de fotografiiПевица Юлия Самойлова, представитель России на международном песенном конкурсе "Евровидение-2017", в аэропорту "Шереметьево"
Певица Юлия Самойлова, представитель России на международном песенном конкурсе Евровидение-2017, в аэропорту Шереметьево - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Reprezentanta Rusiei Iulia Samoilova nu va participa la „Eurovision-2017”, iar postul public rusesc de televiziune Canal 1 a refuzat să propună un alt concurent pentru această competiție

CHIȘINĂU, 14 apr — Sputnik. Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (European Broadcasting Union — EBU) a confirmat pe site-ul oficial al „Eurovision-2017" că Rusia nu va participa la acest concurs internațional.

​Organizatorii concursului i-au propus Rusiei ca Iulia Samoilova să evolueze prin satelit sau să înainteze un alt concurent, însă ambele variante au fost respinse de postul public de televiziune din Federația Rusă, Canal 1, care a declarat că nu va transmite „Eurovision-2017", ceea ce înseamnă că Rusia nu va putea participa în acest an la concurs.

Певец Иосиф Кобзон в Донецке - Sputnik Moldova
Rusia
Kobzon: Mă bucur că Iuliei Samoilova i-ar putea fi interzis accesul în Ucraina

Președintele comitetului organizatoric al „Eurovisin-2017, Frank Dieter Freiling, a menționat că acțiunile autorităților ucrainene contravin spiritului acestui concurs și compromit misiunea lui de a întruni toate țările într-o competiție prietenoasă.

Amintim că Serviciul de Securitate al Ucrainei i-a interzis Iuliei Samoilova intrarea pe teritoriul țării pe o perioadă de trei ani pentru că a concertat în Crimeea.

În prima semifinală care se va desfășura pe 9 mai, la Kiev, participanții vor evolua în următoarea consecutivitate: Suedia, Georgia, Australia, Albania, Belgia, Muntenegru, Finlanda, Azerbaidjan, Portugalia, Grecia, Polonia, Moldova, Islanda Cehia, Cipru, Armenia, Slovenia și Lituania.

În semifinala a doua, pe 11 mai, vor concura: Serbia, Austria, Macedonia, Malta, România, Olanda, Ungaria, Danemarca, Irlanda, San Marino, Croația, Norvegia, Elveția, Belarus, Bulgaria, Lituania, Estonia și Israel.

În finala care va avea loc în data de 13 mai vor evolua reprezentanții celor cinci țări finanțatoare („Big Five"), Franța, Germania, Italia, Spania, Marea Britanie, Ucraina, ca țară gazdă, dar și participanții care vor ajunge în finală.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0