Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Coaliția a provocat o nouă explozie chimică și sute de morți în Siria

© Sputnik / Igor Zarembo / Accesați arhiva multimediaAtac chimic, imagine din arhivă
Atac chimic, imagine din arhivă - Sputnik Moldova
Abonare
Avioanele coaliției internaționale au aruncat bombe asupra unui depozit cu arme chimice aparținând grupării teroriste „Statul Islamic", provocând o otrăvire în masă care a făcut sute de victime

CHIȘINĂU, 13 apr — Sputnik. Incidentul a avut loc în provincia Deir ez-Zour din Siria. Exploziile au răspândit substanțe toxice, iar ca rezultat au murit sute de insurgenți, dar și civili.

Atacul a avut loc acum o zi, aproximativ la ora 17:30-17:50 ora locală.

Президент РФ Владимир Путин - Sputnik Moldova
Putin califică atacul SUA asupra Siriei drept agresiune asupra unui stat suveran

„La fața locului s-a format un nor alb, care apoi a devenit galben, fapt care indică o concentrație mare de substanțe otrăvitoare. Efectele au durat până la ora 22:30", se menționează într-un comunicat care a ajuns în posesia RIA Novosti.

În document se mai spune că decesul unui număr atât de mare de oameni demonstrează că teroriștii dispun de arme chimice ce pot fi aplicate în scopul distrugerii în masă. Totodată, armata siriană a reiterat că nu dispune de arme chimice.

Pe 4 aprilie curent opoziția siriană a declarat că în urma unui atac chimic în regiunea Idlib au murit 80 de oameni și alții 200 au avut de suferit. Occidentul și opoziția siriană au acuzat de acest atac autoritățile de la Damasc, fără a prezenta nicio probă.

După asta forțele marine ale SUA s-au grăbit să lanseze un atac cu rachete asupra bazei aviatice din Shayrat din preajma orașului Homs. Prin această agresiune au fost omorâți cel puțin șapte oameni, inclusiv civili.

Președintele SUA Donald Trump a declarat că acest atac a fost un „răspuns proporțional" la atacul chimic din Idlib.

Moscova a condamnat acțiunile Washingtonului, calificându-le drept agresiune împotriva unui stat suveran.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0