Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Fenomen alarmant: locuitorii Capitalei riscă să rămână fără energie electrică

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaОтключение электричества в доме
Отключение электричества в доме - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Încăperilor tehnice ale blocurilor, de regulă, nu sunt securizate, astfel că acolo pot pătrunde persoane străine care pot interveni inclusiv în rețelele electrice interne

CHIȘINĂU, 13 apr — Sputnik. Furnizorul de energie electrică, întreprinderea „Red Union Fenosa" trage un semnal de alarmă și solicită autorităților publice locale din municipiul Chișinău adoptarea adoptarea unor măsuri urgente de securizare a încăperilor tehnice ale blocurilor, în caz contrar existând riscul ca cetățenii să se confrunte cu probleme grave.

Solicitarea vine în contextul întețirii cazurilor de furturi de conductoare din reţelele electrice interne ale unor blocuri locative din Capitală, care au condus la întreruperea avariată a livrării energiei electrice către locatari.

Лампочка - Sputnik Moldova
Accidente
Un incendiu puternic a dus la deconectarea energiei electrice în Chișinău

Întreprinderea „Red Union Fenosa" a informat printr-un comunicat că, începând cu data de 18 martie curent, în Chișinău au avut loc deja nouă astfel de cazuri, ultimul fiind înregistrat spre dimineața zilei de 12 aprilie.

Furturile s-au produs în sectoarele Centru şi Botanica, în timpul nopții, locatarii rămânând astfel fără energie electrică chiar din primele ore ale dimineții și fiind nevoiți să suporte toate incomoditățile legate de lipsa acesteia.

De fiecare dată, întreprinderea distribuitoare de energie electrică află despre furtul conductoarelor de la consumatorii afectați, care semnalează lipsa tensiunii.

"Conform prescripţiilor legale, în asemenea situaţii intervin mai întâi organele de poliţie, care documentează cazurile şi adună probe pentru a investiga circumstanţele producerii infracţiunii. Și doar după finalizarea acestor activităţi procesuale, echipele de montori ale Operatorului de retea pot demara lucrările de restabilire a reţelelor deteriorate", precizează instituția.

În acest context, Î.C.S. „Red Union Fenosa" S.A. a adresat autorităţilor publice locale din municipiul Chişinău un demers prin care a solicitat adoptarea unor măsuri de securizare a încăperilor tehnice din blocurile de locuit, pentru a nu permite persoanelor străine să poată interveni în reţelele electrice interne, prin care sunt alimentaţi cu energie locatarii.

"De notat că aceste reţele reprezintă o parte constructivă a reţelelor inginereşti ale blocurilopr de locuit, aflate la balanţa proprietarilor blocului. Respectiv, responsabilitatea materială şi juridică pentru integritatea acestor reţele o poartă anume ei", subliniază furnizorul de energie electrică.

De asemenea, Î.C.S. „Red Union Fenosa" S.A se adresează locuitorilor capitalei cu rugămintea de a comunica poliţiei la numărul de telefon 902 sau la întreprindere, la 022-431-950, orice informaţii sau detalii relevante, de natură să faciliteze desfăşurarea anchetei, pentru descoperirea şi reţinerea hoţilor care, prin acţiunile lor ilegale, produc grave probleme în primul rând cetăţenilor, dar şi întreprinderii de distribuţie, cauzind prejudicii materiale si interventii avariate pentru restabilirea reţelelor vandalizate.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0