Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Un incendiu puternic a dus la deconectarea energiei electrice în Chișinău

© Pixabay / PexelsЛампочка
Лампочка - Sputnik Moldova
Abonare
Incendiul de vegetaţie care a izbucnit în după amiaza zilei de duminică a lăsat c fără curent electric locuitorii din două sectoare ale municipiului Chişinău

CHIŞINĂU, 2 apr — Sputnik. Potrivit întreprinderii „Red Union Fenosa", incendiu de vegetație uscată a produs o deconectare avariată a rețelelor electrice din două sectoare ale Capitalei.

"Duminică, 2 aprilie, la ora 16.20, urmare a unui incendiu de vegetație uscată s-a produs deconectarea avariată a trei stații de 110 kV, în urma căreia au rămas fără tensiune sectoarele Ciocana și Râșcani din municipiul Chişinău, de asemenea, orașul Stăuceni", informează distribuitorul de energie electrică printr-un comunicat.

Deconectare s-a produs din cauza fumului dens și a particulelor de cenușă care au învăluit conductorii a 4 LEA 110 kV, generând astfel o serie de scurtcircuite care au condus la deconectarea stațiilor, a explicat instituția.

incendiu de vegetatie - Sputnik Moldova
Accidente
Incendiu la Ciocana, fumul negru a învăluit zona

"De notat că la două LEA 110 kV în urma scurtcircuitelor provocate de incendiu au fost deteriorate elemente constructive ale acestor linii", mai precizează Union Fenosa.

În urma manevrelor operative pentru realimentarea stațiilor din alte surse efectuate de Centrul de operare a rețelelor Î.C.S. „Red Union Fenosa", la ora 17.20 s-au realimentat toate stațiile, respectiv consumatorii afectați au fost asigurați cu energie.

Pentru stingerea incendiului au intervenit pompierii.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0