Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a condamnat aliații SUA pentru susținerea agresiunii asupra Siriei

© Sputnik / Михаил Климентьев / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Rusiei Vladimir Putin a declarat că aliații NATO încuviințează din cap, ca păpușile chinezești de porțelan, atunci când este vorba de atacul cu rachete lansat de SUA asupra Siriei

CHIȘINĂU, 12 apr — Sputnik. Putin a subliniat că nu există nicio dovadă privind aplicarea armei chimice de către armata siriană, însă există o încălcare evidentă a dreptului internațional (de către SUA, red.).

Кандидат в президенты Франции от партии Республиканцев Франсуа Фийон - Sputnik Moldova
Fiilon: Este important să nu admitem confruntarea militară între SUA și Rusia

„Cum au reacționat aliații din NATO? Toți încuviințează din cap, ca niște păpuși de porțelan chinezești (китайские болванчики), fără să analizeze măcar ceva din ceea ce se întâmplă. Unde sunt dovezile aplicării armei chimice de către trupele miliare siriene? Nu sunt. Iar o încălcare a dreptului internațional există. Este un fapt evident", a declarat Putin pentru postul de televiziune „Mir 24".

Liderul de la Kremlin a subliniat că o țară suverană a fost atacată fără aprobarea Consiliului de Securitate al ONU și, în pofida faptului că asta este o încălcare crasă a dreptului internațional, „toți sunt de acord, acceptă și încep să încuviințeze din cap". Potrivit lui, la fel s-a întâmplat și în 2003, când au fost introduse armate străine în Irak, în baza unor pretexte inventate.

„Țara (Irakul, red.) este distrusă și, apropo, anume după asta au început să se dezvolte vertiginos tot felul de rețele teroriste, a apărut „Statul Islamic", alte organizații. Toți știu asta, toți înțeleg, însă calcă iarăși pe aceeași greblă", a conchis Putin.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0